çarpan şey ne demek?

  1. (en)Flapper

flapper

  1. Menteşeli kanatçık, sineklik, geniş yüzgeç, el, dağınık saçlı genç kız, keklik yavrusu
  2. 1920-1930 senelerinde son moda giyinen kız
  3. Çarpan şey
  4. Keklik palazı.

çarpan balığı

  1. Levrekgillerden, yüzgeçleri dikenli ve zehirli, eti sevilen bir balık, trakunya (Trachinus draco).
  2. Kemikli balıklar (Teleostei) takımının,çarpan balığıgiller (Trachinidae) familyasından, 25-40 cm kadar uzunlukta, sırt yüzgecindeki dikenleri çok zehirli, Marmara, Akdeniz ve Atlantik Okyanusu'nda yaşayan bir tür. Trakunya.
  3. Kemikli balıklardan çarpan balığıgiller (Trachinidae) familyasından 40 cm kadar uzunlukta olabilen, sırt yüzgecindeki dikenleri çok zehirli, Marmara, Akdeniz ve Atlantik Okyanusu'nda yaşayan bir tür, trakonya.
  4. (en)Gerater weever.
  5. (fr)Grande vive
  6. (la)Trachinus draco

çarpan balığıgiller

  1. Balıklar (Pisces) sınıfının, kemikli balıklar (Teleostei) takımının, dikenli yüzgeçtiler (Acanthopterygii) alt takımından, başları büyük ve dikenli, sırt yüzgeçleri zehirli dikenlerden yapılmış, Akdeniz ve Avrupa denizlerinde yaşayan türlere sahip bir familya.
  2. Kemikli balıklardan ışın yüzgeçliler (Actinopterygii) alt sınıfından, başları büyük ve dikenli sırt yüzgeçleri zehirli dikenlerden yapılmış, Akdeniz ve Avrupa denizlerinde yaşayan türlere sahip bir familya.
  3. (en)Weevers.
  4. (fr)Trachinidés
  5. (la)Trachinidae

şey

  1. Madde, eşya, söz, olay, iş, durum vb.nin yerine kullanılan, genellikle belirsiz anlamda söylenen bir söz. Kararsızlık ifade biçimi.
  2. Nesne, madde
  3. Kararsızlık durumunda muhtelif sorulara cevap için tercih edilen bir ifade biçimi.
  4. (Günlük dilde) Herhangi bir düşünce konusunu göstermeğe yarayan belirsiz terim. (Felsefede) 1- Düşünen bilincin konusu olabilen, gerçekte var olmayıp da yalnızca düşünülmüş olan herşey. Bu anlamda: düşünce nesnesi = ens rationis. 2- Kişiye karşıt olarak: Bilinçten yoksun varlık. 3- Gerçek olan, bilincin dışında, kendi başına var olan tek nesne (ens reale). Böyle bir var olan, tek nesne olarak niteliklerin taşıyıcısı töz diye de anlaşılır. 4- Duyularla kavranabilen cisimsel nesne.
  5. Bk. nesne
  6. (en)Stuff.
  7. (en)Object.
  8. (en)Matter.
  9. (en)Article.
  10. (en)Affair.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çarpan balığıçarpan balığıgillerçarpan katsayısıçarpan teoremiçarpançarpanaçarpana yüzlüçarpanakçarpanbalığıçarpanbalığıgillerçarpaçarpacakçarpak kıyıçarpalaçarpşeyşeyatinşeybşeybanşeybeşeydaşeydagülşeydanurşeydeşeyhşeairşeairi islamiyeşeametşebşebab
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın