ekonomi malları ne demek?

  1. Gereksemelerimize oranla kıt olup elde edilmeleri esirgemezliği gerektiren mallar.
  2. (en)Economic goods.
  3. (fr)Biens économiques

ekonomi meslegi

  1. (en)Economics profession

ekonomi

  1. İnsanların yaşayabilmek için üretme, ürettiklerini bölüşme biçimlerinin ve bu faaliyetlerden doğan ilişkilerin bütünü, iktisat.
  2. Bu ilişkileri inceleyen bilim dalı, iktisat.
  3. Tutum.
  4. Bk. iktisat
  5. Yun. İktisad. Tutum. Geliri gideri hesaplıyarak lüzumsuz masrafı bırakıp artırmağa çalışmak. Ölçülü ve idareli harcamak. İnsanların sınırsız olan ihtiyaçlarıyla bunları sağlamaya yarayacak sınırlı imkan ve vasıtalar arasında mümkün olan azami uygunluğu temin için (sağlamak için) yapılan çalışma ve faaliyetler. Bu faaliyetlere hakim olan kaideleri inceleyen ilim.İktisadi hadiseler istihsal (üretim), istihlak (tüketim), mübadele (değişim) ve tevzi (bölüşüm, dağıtım) olmak üzere dört çeşite ayrılır. İktisat ilmi bu hadiselerin birbirleriyle olan ilişkileri, müvazeneleri (dengeleşimleri), teşkilatlanma ve idaresi bakımlarından şekillerini inceletmekte ve hadiselerin matematiki olarak mümkün modellerini bulmaya çalışmaktadır. Günümüzde iktisat politikaları büyük bir ehemmiyet kazanmıştır. İktisadi politikalar, bugünkü dünyamızda iki ana sisteme ayrılmıştır. 1- Kapitalizm; 2- Sosyalizm. Bunlar arasında zikredilen "karma ekonomi" şekli esas itibariyle bunlardan birine dahil edilmektedir. İslam iktisat sistemi bunlardan esastan ayrılmaktadır. Bu iki sistem, dünya hayatını esas alan maddeci sistemlerdir.Kapitalist sistem, emeği ferdi sermayeye sosyalist sistem, emeği devlet tahakkümüne bağlar. Kapitalist sistemde sermaye sahipleri, sosyalist sistemde devlet ve toplum adına bir grup hakim olur. Her iki sistem istismar "sömürme" ve tahakküme dayandığı için cemiyet hayatında anarşiyi ve ihtilalleri doğurmakta, insanlık, barış, huzur ve saadete ulaşamamaktadır.İslamiyet ise kapitalizmin ferdin istismarını; sosyalizmin kollektif tahakküm ve istismarını ortadan kaldırır. Herkesin kazancı, emeğine göre olur.
  6. (en)Economy.
  7. (en)Economics.
  8. (en)Economy; economics.
  9. (en)Thrift.
  10. (en)Thriftiness.

mal

  1. Bir kimsenin, bir tüzel kişinin mülkiyeti altında bulunan, taşınır veya taşınmaz varlıkların bütünü
  2. Büyükbaş hayvan
  3. Alınıp satılabilen her türlü ticaret eşyası, tüccar malı, emtia.
  4. Bayağı, aşağılık, kötü kimse
  5. Esrar.
  6. Orospu.
  7. İnsan gereksinimlerini doğrudan veya dolaylı olarak karşılama özelliğine sahip her türlü nesne.
  8. Yanlış, kötü ve hasta anlamında kullanılan ön ek
  9. Eskiden çok fazla hastalığı belirtmek için kullanılan kelime
  10. Fık: Bir kimsenin tasarrufunda bulunan kıymetli, lüzumlu şey. (Varlık, servet, para, ticaret eşyası gibi.)

Türetilmiş Kelimeler (bis)

ekonomi meslegiekonomiekonomi biçimleriekonomi bilimiekonomi bölümüekonomi classekonomi çapında istihdam çarpanıekonomi çapında istihdam çoğaltanıekonomi enstitüsüekonomi klasekonometriekonometrikekonometrik modelekonekonazolekondromekondrozmalları değerlendirmemalları saymakmalların güvenirliği düşünüsümalların orijinalliği fikrimalların teminatı fikrimallarının tümünü satmakmallarmallardmallanmamallanmakmall
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın