alıntı sınırı ne demek?

  1. Bir yapıttan ne denli alıntı yapılabileceğinin belirtilmesi (yasalara göre yapıtın bağımsızlığını ortadan kaldırmamak ve önemli olmamak gerekir).
  2. (en)Limit of quotation.
  3. (fr)Limite de citation, limite d'extrait

alıntı

  1. Bir yazıya başka bir yazarın yazısından alınmış parça, aktarma, iktibas.
  2. Başka bir dilden alınmış kelime.
  3. Bir dile çeşitli etkiler, özellikle kültür etkileri dolayısıyla yabancı dillerden ek ve kelime alınması. bk.alıntı ek,alıntı kelime.
  4. (en)Borrowing.
  5. (en)Citation.
  6. (en)Excerpt.
  7. (en)Quotation.
  8. (en)Quote.
  9. (en)Extract.
  10. (en)Quoted passage.

alıntı ek

  1. Bir dile başka bir dilden girmiş, benimsenmiş ve o dilin kelimeleriyle de kullanılmış olan ek: Ar.+ât: gelişât, gidişât; Far. +dâr: emekdâr>emektar; Far. bâz: canbâz > cambaz, kuşbâz>kuşbaz, oyunbâz>oyunbaz, Ar. +iyet: faaliyet; Ar. +î: altunî, gümüşî, hususî; Moğ.-tay: danıştay, kurultay, yargıtay; Fr. +al: tüzel, ilkel, özel, doğal; +ça: Tanrıça; Fr. -matik: bankamatik “bankadan para çekme makinesi” vb. krş. yabancı ek.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

alıntıalıntı ekalıntı hakkıalıntı hakkının saklı tutulmasıalıntı hakkının saklılığıalıntı kelimealıntı özgürlüğüalıntı vermekalıntı yapılabiliralıntı yapılmamışalınalın bağıalın bağlantısıalın basıncıalın boşluğusınırı aşmasınırı aşmaksınırı aşmışsınırı ortak olmaksınırında olmaksınırını belirlemesınırını belirlemeksınırsınır açısınır akımısınır akımı yoğunluğusınır alayısınıfsınıf 1 çözücüsınıf 2 çözücüsınıf 3 çözücüsınıf adedi
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın