koni hücreleri ne demek?

  1. Omurgalıların gözünde, retina bölgesinin arka tarafında bulunan koni şeklindeki, ışık alıcı (fotoreseptör), ışığa karşı hassas, daha keskin hatlı ve renkli görüntü alınmasından sorumlu, iyodopsin pigmenti içeren, insan gözünde 6.5 milyon kadar bulunan hücreler.
  2. Omurgalıların gözlerinde, retinanın arkasında yer alan, koni biçimindeki, ışığa son derece hassas olan ve renkli görüntünün algılanmasından sorumlu olan hücreler.
  3. (en)Retinen cones, cone cells.
  4. (en)Cone cells.
  5. (fr)Cône retinien, cellule cône

koni hücresi

  1. Gözde retinada bulunan ve apikal kısımları koni biçiminde olan ışığa duyarlı fotoreseptörik hücre. Üç ayrı tipi bulunan koni hücreleri kırmızı, yeşil ve mavi renk ayrımlarını gerçekleştirirler.
  2. (en)Epitheliocytus conifer.

koni

  1. Durağan bir noktadan geçen ve kapalı bir eğriye dayanarak hareket eden bir doğrunun çizdiği yüzey, mahrut.
  2. Bu yüzeyle sınırlı katı cisim.
  3. Çembersel bölge üzerindeki her noktanın çember düzlemi dışındaki bir nokta ile birleşiminden oluşan geometrik cisim.
  4. Koni biçiminde olan.
  5. 1 - Durgan bir noktadan geçerek bir eğri boyunca gezen doğrunun oluşturduğu yüzey. Anlamdaş.konik yüzey. 2 - Birkoni yüzeyinin bir düzlemle kesilmesiyle oluşturulan katı oyut. 3 - (...)Anlamdaş. artıkoni.
  6. Almacın, boyun ile görüntülük bölümü arasında yer alan bölümü.
  7. (en)Cone.
  8. (al)Kegel
  9. (fr)Cône
  10. (la)Conus

hücre

  1. İnce bir zar içindeki protoplazma ve çekirdekten oluşmuş, bir organizmanın yapı ve görev bakımlarından en küçük birliği, göze.
  2. Küçük oda
  3. Tutukluların veya hükümlülerin yalnız olarak kapatıldıkları küçük oda
  4. Siyasi bir inançla gizli olarak çalışan bir örgütün genellikle aynı yerde çalışanlarının oluşturduğu topluluk.
  5. Göze
  6. Bir canlının tüm özelliklerini taşıyan en küçük yapı taşı.
  7. Genellikle gözle görülemeyecek kadar küçük, yarı geçirgen bir zar ile çevrili sitoplâzma kitlesinden oluşan, sitoplâzma içinde çeşitli hayalî olayları yürüten çekirdek, endoplâzmik retikulum, mitokondri, sentriol, lizozom, ribozom, gibi organeller ile mikrofilâmentler, mikrotüpçükler vb. yapılar bulunan, genetik materyali ya bir zar ile çevrili (ökaryot) ya da sitoplâzma içinde zarsız olarak yer alan (prokaryot) bir organizmanın yapı ve görev bakımından en küçük birliği.
  8. Bk. odacık
  9. Birkaç anlamı olan bir terim.1. Elektrokimyada bir tuz köprüsü ile elektriksel teması sağlanmış çözeltilere daldırılmış bir çift elektrottan ibaret bir sistem; elektrotlar dış devrede metalik iletken ile bağlıdır. 2. Spektroskopide, bir optik aletin ışık yolu üzerinde, içine numune konulan kap.
  10. Organizmanın canlılığını kendi başına sürdürebilen, bölünüp çoğalabilen ve dışarıdan aldığı maddeleri özümleyebilen en küçük birimi. Çekirdek ve sitoplazmadan oluşan hücre içerisinde canlılığını sürdürebilen organeller bulunurlarsa da bunların yaşaması hücrelerin canlılığını devam ettirmesine bağlıdır.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

koni hücresikonikoni biçiminde işaret şamandırasıkoni biçiminde şeykoni biçimlikoni biçimli şeykoni diyaframkoni geometrisikoni gözesikoni grafiğikonkon tiki kuramıkonakona coastkona göçehücreleri bölhücreleri ekleme şeklihücreleri gardiyana baklan dairevi hapishanehücreleri kopyalahücreleri temizlehücrelerin renklenmesihücrelerhücreler arasıhücreler arası aralıkhücreler arası köprülerhücreler arası maddehücrehücre açıklamasıhücre adezyon moleküllerihücre ağzıhücre akile
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın