çevrim dizin sayaci ne demek?

  1. (en)Cycle index counter

cycle

  1. Dönem, devre
  2. Dönme, dönüş, devir
  3. Divan
  4. Devir yaptırmak, devreden geçirmek, pedal çevirmek
  5. Bisiklet, motosiklet.
  6. Bir devir yapmak
  7. Bir devreden geçmek
  8. Devir devir vaki olmak
  9. Bisiklete binmek.

çevrim

  1. Devir.
  2. Bir elektrik akımının iletken üzerinde aldığı yol, devre.
  3. Elektrik enerjisinin bir başka enerjiye dönüştürülmesi.
  4. Reel gayrisafi yurtiçi hasılanın reel büyüme eğilimi uzun dönem büyüme hızı-ortalama büyüme hızı etrafında birbirini izleyen daralma, dip, yükselme, patlama gibi aşamalardan geçtiği ve her aşamanın bir sonraki aşamayı oluşturacak dinamikleri içerdiği ve etkilediği süreç.
  5. Elektriksel erke üretecinin ucaylarma bağlanarak kesiksiz bir iletim yolu oluşturan iletken aygıtlar ya da gereçler dizisi.
  6. Bir dizgede oluşan ya da bir dizgenin oluşturduğu bir dizi değişikliğin her biri. (Herçevrim sonunda bu değişiklik başlangıç noktasına döner. Örneğin bir dalgalı akımda, en büyük pozitif akımdan en büyük negatif akıma ya da bunun tersine gidiş birçevrimdir. Bir dalgalı akımın yinelenimi, saniyedekiçevrim sayısına eşittir)
  7. (Özellikle) Bir elektromıknatıs dalganın tam bir salınımı; bu durumda,çevrim, radyo yineleniminin temel birimidir (kilosikl =1.000 sikl, gigasikl =1.000 megasikl. Yinelenimler genellikle saniyedeçevrim (c/s) ya da hertz olarak belirtilir).
  8. Bir elektrik akımının iletken üzerinde aldığı yol.
  9. İş elde etmek için motora yeni karışımın alınmasıyla başlayıp, yandıktan sonra dışarı atılmasına kadar olan işlemlerin,tümü.
  10. 1. sınır. 2. girdap. 3. sürekli ve düzenli değişme.

çevrim anahtarlama

  1. (en)Circuit switching.

dizin

  1. Bir kitabın veya derginin kişi, konu, yer adı vb. bakımından içindekileri yer numarasıyla belirten ve eserin arkasında yer alan alfabetik liste, indeks, fihrist.
  2. Belli bir konuda çıkan kitap ve dergideki yazılarla ilişkiyi sağlayan ve ayrı bir kitap veya süreli yayın biçiminde çıkan eser.
  3. Kitaplık, belge vb. için düzenlenen belli bir bilginin veya belgenin bulunduğu yeri gösteren düzenli liste.
  4. Belli bir olaya ilişkin sayısal değerlerin zaman ve uzam açısından gösterdiği göreli değişmelerin ölçüsü.
  5. Bir olgunun nicelik, boyut ve değer bakımından belli bir zamanda eriştiği düzeyin, o değişkenin temel alınan dönemdeki değerine göre ifade edilmesi.
  6. Kitaplıkbilim ve belgebilim alanında belli bir bilginin ya da belgenin nerede olduğunu belirleyen düzenli liste.
  7. Bir kitabın ya da derginin içindekileri (kişi, konu, yer adı vb.) yer numarasıyle belirten ve kitabın ya da dergi cildinin arkasında yer alan abecesel liste.
  8. Belli bir konuda çıkan kitap ve dergilerdeki yazılara ulaşımı sağlayan ve ayrı bir kitap ya da süreli yayın biçiminde çıkan yapıt.
  9. (en)Directory.
  10. (en)Index, indice.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çevrimçevrim anahtarlamaçevrim dışıçevrim dışı bellekçevrim disi bellekçevrim düğmelemeçevrim içiçevrim içi bellekçevrim içi islemeçevrim karşıtı değişkençevriçevrikçevrik adçevrik kelimeçevrik tümdengelimci yöntemdizindizin adıdizin ağacıdizin alanıdizin bağlantılı tahvildizin başlığıdizin bilgisidizin boyudizin boyutudizin çevrimidizidizi adıdizi dibinden ayrılmamakdizi dizidizi düzenle
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın