plazma amino asit oranı ne demek?

  1. Esansiyel amino asitlerden yararlanma oranı ölçülmesi esasına dayanan protein değerlendirme sistemi. Bu yöntemde, hayvanlar 24 saat aç bırakıldıktan sonra yemlenir ve her hayvandan 5 saat aralıklarla 5 kan örneği alınarak esansiyel amino asit ortalama konsantrasyonu bulunur, PAAO.
  2. (en)Plasma amino acid ratio.

plazma

  1. Kanda alyuvarlarla akyuvarların içinde bulunduğu sıvı.
  2. Elektrik yükü yansız olan gaz moleküllerinden, pozitif iyonlardan ve negatif elektronlardan oluşan akışkan.
  3. Bk. sık üşer
  4. Bk. sık-üşer
  5. Kan sıvısı
  6. Dolaşan kan, lenf ve hemolenfin sıvı kısmı. Z.Protoplâzma, sitoplâzma.
  7. Bir elektrik boşalımında veya çok sıcak bir çekirdek işlemi içinde iyonlar, atomlar ve elektronların oluşturduğu iletken bir gaz ortamı.
  8. Dolaşan kanın birçok organik, inorganik ve iyon taşınmasında rol alan sıvı kısmı, vücut dışına alınan pıhtılaşması önlenmiş biçimli elemanları çöktürülmüş olan kanın sıvı kısmı, kan plazması.
  9. Lenfin sıvı kısmı.
  10. Merhem hazırlamada kullanılan bir nişasta gliseriti.

plazma bozulumu

  1. (en)Plasmolysis

amino

  1. Bileşiminde NH ve COOH gruplarını kapsayan ve proteinlerin yapı taşlarını oluşturan asitler grubuna ait
  2. (en)Containing an amino group united to a radical (Chemistry).
  3. Amino

asit

  1. Turnusolün mavi rengini kırmızıya çevirmek özelliğinde olan ve birleşimindeki hidrojenin yerine maden alarak tuz oluşturan hidrojenli birleşik, hamız.
  2. Bk. ekşit
  3. Bir çözeltiye H+ iyonu (proton) çıkaran madde.
  4. Suda çözündüğünde hidronyum yükünü H3O+ veren kimyasalözdek. (Yapısındaki hidrojenleri, baz kökleri ya da metallerle yer değiştirerek tuzları oluşturur, pH ölçeğinde 0-7 arasında değer gösterirler.)
  5. (Bronsted) Proton verme yatkınlığı olan kimyasal bileşik.
  6. (Lewis) Ortaklanmamış elektron çifti ya da çiftlerini almaya yatkın olan kimyasal özdek.
  7. Bir çözeltiye hidrojen iyonu veren, suda çözündüğü zaman hidrojen iyonları açığa çıkaran, bileşimindeki hidrojenin yerine herhangi bir mineral alarak tuz meydana getirebilen ve turnusolün mavi rengini kırmızıya çevirme özelliği olan hidrojenli bileşim.
  8. Fr. Terkibindeki hidrojenin yerine element alarak tuz meydana gelmesine sebep olan ve mavi turnusolü kırmızıya çevirmek hasiyetinde hidrojenli birleşik hamız.
  9. Alkali maddenin tersi özellikler taşıyan, turnusolün mavi rengini kırmızıya çeviren, suda eridiği zaman hidrojen iyonları meydana getiren hidrojenli bileşik.
  10. (en)Acid, Osm. hamız.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

plazmaplazma bozulumuplazma hücre tümörüplazma hücreli gingivitis farengitisplazma hücreli pododermatitisplazma hücresiplazma ile ilgiliplazma kimyasıplazma proteiniplazma proteinleriplazaplaziplaplacabilityplacableplacardplacard toaminoamino acetic asidamino acidamino acid armamino acid residueamino acid sequenceamino acid valueamino acidemiaamino acidsamino alkolaminamin alayıamin bileşikleramin çıkarmaamin oksit
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın