periyodik asit schiff reaksiyonu pas ne demek?

  1. Polisakkaritlerin gruplarındaki 1,2-glikollerin periyodik asit ile oksidasyonu esasına dayanan reaksiyon. Bu reaksiyon ile aldehit grupları serbest kalır ve Schiff ayracı ile tanımlanır.

periyodik

  1. Belli aralıklarla tekrarlanan, süreli.
  2. Süreli yayın.
  3. Dönemsel
  4. Bk. dönemsel
  5. Bk. süreli yayın
  6. (en)Cyclic.
  7. (en)Periodical.
  8. (en)Cyclical.
  9. (en)Intermittent.
  10. (en)Periodic.

periyodik asit

  1. Formülü HIO4.2H2O, su ve alkolde çözünebilen beyaz kristaller halinde bulunan ve 100
  2. Güçlü bir mineral asit ve oksidasyon aracı, HIO4.
  3. (en)Periodic acid).

asit

  1. Turnusolün mavi rengini kırmızıya çevirmek özelliğinde olan ve birleşimindeki hidrojenin yerine maden alarak tuz oluşturan hidrojenli birleşik, hamız.
  2. Bk. ekşit
  3. Bir çözeltiye H+ iyonu (proton) çıkaran madde.
  4. Suda çözündüğünde hidronyum yükünü H3O+ veren kimyasalözdek. (Yapısındaki hidrojenleri, baz kökleri ya da metallerle yer değiştirerek tuzları oluşturur, pH ölçeğinde 0-7 arasında değer gösterirler.)
  5. (Bronsted) Proton verme yatkınlığı olan kimyasal bileşik.
  6. (Lewis) Ortaklanmamış elektron çifti ya da çiftlerini almaya yatkın olan kimyasal özdek.
  7. Bir çözeltiye hidrojen iyonu veren, suda çözündüğü zaman hidrojen iyonları açığa çıkaran, bileşimindeki hidrojenin yerine herhangi bir mineral alarak tuz meydana getirebilen ve turnusolün mavi rengini kırmızıya çevirme özelliği olan hidrojenli bileşim.
  8. Fr. Terkibindeki hidrojenin yerine element alarak tuz meydana gelmesine sebep olan ve mavi turnusolü kırmızıya çevirmek hasiyetinde hidrojenli birleşik hamız.
  9. Alkali maddenin tersi özellikler taşıyan, turnusolün mavi rengini kırmızıya çeviren, suda eridiği zaman hidrojen iyonları meydana getiren hidrojenli bileşik.
  10. (en)Acid, Osm. hamız.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

periyodikperiyodik asitperiyodik asit ve Schiff boyasıperiyodik asit ve Schiff reaksiyonuperiyodik cetvelperiyodik çizelgeperiyodik dolabıperiyodik eğriperiyodik fonksiyonperiyodik hareketperiyodic tableperiyodperiyodatperiyaktoyperiyeyunitisasitasit albüminasit alkolasit amitasit anhidritiasit anyonik sürfektanlarasit ayrışma sabitiasit azitasit banyosuasit baz belirteçleriasiasi gençasi gençlikasiaasia minor
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın