ısı çarpması ne demek?

  1. Sıcak, rutubetli ve bunaltıcı havalarda hayvanların ahırlarda tutulması, sıkışık bir biçimde vagonlarda nakledilmesi durumlarında vücut ısısının dışarı verilmesinde oluşan bozukluklar nedeniyle vücutta birikmesi sonucu beyin ısısının yükselmesi.
  2. (en)Hypertermia.

ısı

  1. Bir cismin uzamasına, genleşmesine, buharlaşmasına, erimesine, sıcaklığının artmasına, bir iş yapmasına sebep olan fiziksel enerji, hararet.
  2. Doğal vücut sıcaklığı, hararet: İnsan vücudunun doğal ısısı 36,5° C dir.
  3. Hastalığın etkisiyle ortaya çıkan vücut sıcaklığı.
  4. Sıcaklık
  5. Bir özdeğin öğecikleri ya da özdecikleri düzeyindeki öteleme, dönme ve titreşim devinimleri ile ilgili toplam erkesi.
  6. Bir özdeğin öğecikleri ya da özdecikleri düzeyindeki öteleme, dönme ve titreşim devinimleri ile ilgili toplam erkesi.
  7. Bir özdeği, ısıldevingen bir durudan dahayüksek sıcaklıktaki ısıldevingen duruya götürmek için verilmesi gereken erke niceliği.
  8. Bir cismin uzamasına, genleşmesine, buharlaşmasına, erimesine, sıcaklığının artmasına ve bir iş yapmasına sebep olan fiziksel enerji.
  9. (en)Caloric.
  10. (en)Heat.

ısı aktarımı

  1. Isının, çeşitli yollarla (ısı iletimi, ışınım) bir ortamdan başka bir ortama geçiş özelliklerini inceleyen bilgi dalı.
  2. (en)Heat transfer.
  3. (fr)Transfert de chaleur

çarpma

  1. Kuyu çengeli biçiminde beş kollu büyük olta iğnesi.
  2. Dört işlemden biri, çarpmak işlemi, darp.
  3. Alaturka müzikte temel notaların arasına sıkıştırılmış ve usulü bozmayan, tek perdelik küçük fazlalık.
  4. Çarpmak işi
  5. Duruşu değiştirmeden sıçrama ve iki ayağı birbirine çarptırma.
  6. (en)Clashing.
  7. (en)Stolen.
  8. (en)Battu.
  9. (en)Jolt.
  10. (en)Beat.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

ısıısı aktarımıısı alıcı organısı almazısı artışıısı ayarlamaısı azaltıcıısı birikimiısı birimiısı çeliğiısıs lm analiziıs lm çözümlemesiıs lm modeliıs eğrisiçarpmasızçarpmaçarpma düşme testiçarpma dalgasıçarpma efektiçarpma etkili türbin
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın