ortak yaşam ne demek?

  1. İki hayvan, iki bitki veya bir hayvan bir bitki arasındaki karşılıklı yararlanmaya dayanan beraberlik. Birden çok türe ait bireylerin bir arada yaşaması.
  2. Farklı iki organizmanın yakın ilişki içinde yaşamaları, simbiyoz, simbiyosiz.
  3. (en)Symbiosis.

ortak yaşama

  1. Başka türden iki canlının dengeli ve sıkı bir iş birliği ile birbirinden yararlanarak yaşamaları durumu.
  2. (Yun. syn: ile; bionai: yaşamak) İki hayvan, iki bitki ya da bir hayvan ile bir bitki arasındaki karşılıklı yararlanmaya dayanan beraberlik. Birden çok türe ait bireylerin bir arada yaşaması. Simbiyoz.
  3. İki diri varlığın, karşılıklı yararlanmaya dayanan birlikte yaşama durumu. (Burada ortaklık öyle bir düzene ulaşmıştır ki, varlıklardan birinin ayrılığı, öbürünü ölüme sürükler.)
  4. (en)Living together.
  5. (en)Symbiosis.
  6. (al)Zusammenleben
  7. (al)Symbiose
  8. (fr)Symbiose
  9. (la)Symbiosis

ortak yaşayan

  1. (Yun. syn: ile; bionai: yaşamak) Farklı türlere ait bireylerin bir arada yaşaması. Simbiyont.
  2. Beraber yaşayan organizmalardan her biri, simbiyont.
  3. (en)Symbiont.
  4. (al)Symbiont
  5. (al)Symbionte
  6. (al)Symbionten
  7. (fr)Symbiont
  8. (fr)Symbionte

yaşam

  1. Doğumla ölüm arasında yaşanan süre, ömür, hayat
  2. Bir temel parçacığın oluşumu ve yok oluşu arasında geçen ortalama süre.time
  3. Cansız özdekten de, tinsel varlıktan da ayrı olarak canlıların (organizmaların) varlık biçimi ve varlık alanı; canlıların temel özelliği. Belirtileri: kendi kendine devinim, beslenme, çoğalma, üreme, etki ve tepki gösterme. Ancak, canlı ile cansız arasındaki kesin sınırı göstermek için henüz bilimsel araçlar tam yeterli değil. Örneğin, virüslerin en aşağı basamaktaki canlı varlıklar mı, yoksa kimyasal bir özdek mi olduğu henüz araştırma konusu; günümüzde canlı sorunu Aristoteles'in entelekheia kavramı ile ya da dirimsel etken (dirimselcilik) aracılığı ile çözülmeye uğraşılıyor. 2- Ölümün karşıtı: Varlıkların doğuşlarından ölümlerine dek uzanan her türden (özellikle beslenme, çoğalma) olayların bütünü. 3- (Fizikötesi bir ilke olarak:) a. Tini, düşünceyi de içine alan tümüyle doğal varlıklar, b. Doğa ve tin ilkesi olarak, her ikisinin kökü. c. Doğaya da egemen olan tinsel güç ya da doğayı da yaratan tanrısal güç olarak evrensel dirimlilik ilkesi. 4- Özel olarak insan yaşayışı için de kullanılan terim: a. Belli bir zaman sınırı içinde yaşanmış olan bedensel, ruhsal, tinsel olayların birliği, b. Biçim kazanmış yaşantıların tümü. c. Değerleri gerçekleştiren, insanın varoluşuna anlam veren ilke. d. İnsanın tinsel, tarihsel eylemlerinin tümü (Dilthey'de).
  4. Doğumdan ölüme kadar geçen süre, hayat.
  5. (en)Life.
  6. (en)Experience.
  7. (en)Lifetime.
  8. (en)Living.
  9. (en)Vita.
  10. (en)Animation.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

ortak yaşamaortak yaşayanortak yapıkortak yapımortak yapıtortak yapıt iyeliğiortak yapmakortakortak adortak alanortak alanlarortak alımortak anahtarortak anahtar ekleortak anlaşma belgesiortak anlayış belgesiortak antenortaorta açılı ışınorta açınıkorta afrikaorta afrika cumhuriyetiyaşamyaşam ağacıyaşam alanıyaşam alanı yapısıyaşam aşamalarıyaşam baharındayaşam beklentisiyaşam belgeleriyaşam biçimiyaşam biçimleriyaşayaşa basmakyaşa özgü ölüm hızıyaşagülyaşyaş ağaç kırığıyaş ağırlıkyaş akıtmakyaş ayrımcılığı
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın