borik asit ne demek?

  1. Etkisi az, beyaz, sedef görünümde bir madde, asit borik.
  2. H3Bo3; ak renkte, örüt ya da toz asit. (--iişi--ya dayanıklı cam ve porselen yapımında, metalcilikte, bitkilerde mantar öldürücü olarak ve kimi ilaçların üretiminde kullanılır.)
  3. H3BO3; ak renkte, örüt ya da toz asit. (Isıya dayanıklı cam ve porselen yapımında, metalcilikte, bitkilerde mantar öldürücü olarak ve kimi ilaçların üretiminde kullanılır.)
  4. % 10'luk toz ve merhem, % 2'lik sulu ve % 10'luk gliserinli çözeltileri şeklinde yanık, yara, egzama ve göz hastalıklarının tedavisi ile cerrahi malzemelerinin mikroplardan arındırılması amacıyla kullanılan inorganik asit türevi bir bileşik, borasik asit.
  5. (en)Boric acid.

borik asit sistemi

  1. Reaktör kalbini soğutma sisteminde, borik asit yoğunluğunun ayarlanması amacıyla borik asitin dağıtım, püskürtme ve geri kazanılmasına yarayan donanım.
  2. (en)Boric acid system.
  3. (fr)Dispositif d'injection d'acide borique

borik

  1. Bordan türeyen asit ve anhidrit.
  2. (en)Boric.

asit

  1. Turnusolün mavi rengini kırmızıya çevirmek özelliğinde olan ve birleşimindeki hidrojenin yerine maden alarak tuz oluşturan hidrojenli birleşik, hamız.
  2. Bk. ekşit
  3. Bir çözeltiye H+ iyonu (proton) çıkaran madde.
  4. Suda çözündüğünde hidronyum yükünü H3O+ veren kimyasalözdek. (Yapısındaki hidrojenleri, baz kökleri ya da metallerle yer değiştirerek tuzları oluşturur, pH ölçeğinde 0-7 arasında değer gösterirler.)
  5. (Bronsted) Proton verme yatkınlığı olan kimyasal bileşik.
  6. (Lewis) Ortaklanmamış elektron çifti ya da çiftlerini almaya yatkın olan kimyasal özdek.
  7. Bir çözeltiye hidrojen iyonu veren, suda çözündüğü zaman hidrojen iyonları açığa çıkaran, bileşimindeki hidrojenin yerine herhangi bir mineral alarak tuz meydana getirebilen ve turnusolün mavi rengini kırmızıya çevirme özelliği olan hidrojenli bileşim.
  8. Fr. Terkibindeki hidrojenin yerine element alarak tuz meydana gelmesine sebep olan ve mavi turnusolü kırmızıya çevirmek hasiyetinde hidrojenli birleşik hamız.
  9. Alkali maddenin tersi özellikler taşıyan, turnusolün mavi rengini kırmızıya çeviren, suda eridiği zaman hidrojen iyonları meydana getiren hidrojenli bileşik.
  10. (en)Acid, Osm. hamız.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

borik asit sistemiborikborikliboricboric acidboric acid solutionboric acid systemborideborbor çeliğibor hidrürlerbor hücresibor karbürasitasit albüminasit alkolasit amitasit anhidritiasit anyonik sürfektanlarasit ayrışma sabitiasit azitasit banyosuasit baz belirteçleriasiasi gençasi gençlikasiaasia minor
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın