ahmedi bedevı ne demek?

  1. (Seyyid) (Hi. 596-675) Mısır'ın en büyük velilerindendir. Hz. Ali neslinden gelir. Bir çok lakabı vardır. Ona Afrika bedevileri tarzında (yüzü örten peçe) taşıdığından dolayı (el-Bedevi) deniyordu. 626 yılına doğru onda deruni bir tahavvül vukua geldi. Yedi kıraat üzere Kur'an okudu ve Şafii fıkhı tahsil eyledi. Kendisini ibadete vakfeyledi ve kendisine yapılan izdivaç teklifini reddeyledi. Berlindeki bir yazmada bu hususta şunlar yazılıdır: "Cennet hurilerinden başka hiçbir kadın ile evlenmemeğe ahdettim." Kerametler ve harikalar göstermiştir. Geceleri Kur'an okumak adeti idi. Aktab-ı Erbaa'dandır. (R.A.) (Osmanlıca'da yazılışı: ahmed-i bedevî)

ahmedi farukı

  1. (Hi. 971-1034) (İmam-ı Rabbani) Hz. Ömer (R.A.) ahfadından olduğundan Faruki denilmiştir. Kendisi demiştir ki: "Hakaik-i imaniyeden bir mes'elenin inkişafını, binler ezvak ve mevacid ve keramata tercih ederim." Hem demiş ki: "Bütün tarikatların nokta-i müntehası hakaik-i imaniyenin vuzuh ve inkişafıdır." Bu zatın büyük ve çok kerametleri görülmüş ve müceddidiyet vazifesini bihakkın ifa etmiştir. Nakşi tarikatının kahramanı ve bir güneşi hükmünde olduğu Risale-i Nur'dan "Mektubat" isimli eserde mezkurdur. (R.A.) (Bak: Müceddid) (Osmanlıca'da yazılışı: ahmed-i fârukî)

ahmedi muhtar

  1. Hz. Muhammed (A.S.M.) Efendimiz. (Osmanlıca'da yazılışı: ahmed-i muhtar)

bedevı

  1. Çölde yaşayan. Göçebe. Medeni olmayan ve şehir hayatı yaşamıyan. (Osmanlıca'da yazılışı: bedevî)

Türetilmiş Kelimeler (bis)

ahmedi farukıahmedi muhtarahmedi rüfaıahmedi sünusıahmediyeahmedahmed ibni hanbelahmed tibiahmaahmad jebrilahmadinejadahmağa yüz, abdala söz vermeye gelmezahmakbedevıbedevı toplumbedevibedevilbedevilikbedebedeckbededbededabedelbedbed and boardbed and breakfastbed and breakfast roombed base
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın