ışınır ışıtaç ne demek?

  1. İç çeperi ışınır özdekle sıvalı, içindeki çok alçak basınçlı cıva buğusunda elektriksel boşalma sonucu ortaya çıkan morötesi ışınları ışığa dönüştüren ışıtaç çeşidi.
  2. (en)Fluorescent lamp, (ABD) fluorescent tube.
  3. (al)Fluoreszenzlampe, Leuchtstofflampe
  4. (fr)Lampe fluorescente

ışınır

  1. Işık almakta olan bir özdeğin, başka ya da aynı dalga boyunda ışınlar salabilirliği.
  2. Işınırlık özelliği taşıyan (özdek).
  3. (en)Fluorescent.
  4. (al)Fluoreszierend
  5. (fr)Fluorescent

ışınır görüntülük

  1. Bir eksiuç ışıtacının ya da almaç ışıtacının, iç çeperi ışınır özdekle sıvalı, elektron topunun gönderdiği elektron demeti çarpınca, görüntülüğün önünde ışıklı görüntü oluşturan düz bölümü.
  2. (en)Fluorescent screen.
  3. (al)Leuchtschirm, Leuchtstôffschirm
  4. (fr)Écran fluorescent

ışıtaç

  1. Havası boşaltılmış cam şişe içinde elektrik akımı ile akkor duruma gelerek ışık veren aygıt. Tiyatro ışıldaklarında bunların çeşitli amaçlara yönelik olanları vardır.
  2. Ve televizyon çalışmalarının çeşitli aşamalarında, özellikle aydınlatmada, yapma ışık kaynağı olarak kullanılan ve değişik yapıda, boyda, güçte çeşitleri olan aygıt. (Genellikle, havası boşaltılmış ya da içinde özel bir gaz bulunan camdan bir kap içinde bir telin elektrik akımıyla akkor duruma geçirilmesiyle çalışır).
  3. Elektriksel ya da kimyasal erkeyi ısıya dönüştürerek ışık veren aygıt.
  4. (en)Lamp.
  5. (en)Bulb.
  6. (al)Lampe, Leuchte
  7. (al)Lampe
  8. (fr)Lampe, ampoule
  9. (fr)Lampe

Türetilmiş Kelimeler (bis)

ışınırışınır görüntülükışınır yeğinlikışınırlıkışınırlık dindirmesiışınıışını tedavisiışınımışınım akısıışınım alanıışınışın ağıışın akımıışın bağlamıışın bellekışıtaçışıtaç ayağıışıtaç boynuışıtaç tabanıışıtaç teliışıtaç tutacıışıtışığa dayanıklıışığa dayanıklılıkışığa doğrulumışığa duyarlıışığa duyarlı deri yangısı
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın