termodinamik denge sabiti, K ne demek?

  1. Bütün tepkimeye girenlerin ve ürünlerin aktiflikler cinsinden ifade edildiği, aktiflik yerine, seyreltik çözeltilerde molarite, ideal gazlarda atmosfer cinsinden kısmi basınç alınarak ve saf katı ve sıvıların aktiflikleri 1 kabül edilerek hesaplanan denge sabiti.

termodinamik

  1. Isı enerjisi ile kinetik enerji arasındaki ilgileri ve bu konuyla ilgili olayları inceleyen fizik kolu.
  2. Bk. ısıldirik bilgisi
  3. Bk. ısıldevimbilim
  4. Kimyasal tepkimeler ve fiziksel olayların oluşum koşullarını, ara etkileşmelerini erke değişimlerine göre inceleyen bilim dalı.
  5. Isı, sıcaklık, iş enerji dönüşümleri ve türleri arasındaki ilişkiler ve bu arada meydana gelen yan olayları inceleyen enerji bilimi.
  6. Isı-sıcaklık, iş enerji dönüşümleri ve türleri arasındaki ilişkiler ve bu arada meydana gelen yan olayları inceleyen enerji bilimi.
  7. (en)Termodinamic.
  8. (en)Thermodynamic.
  9. (en)Termodinamic Biyo.
  10. (en)Thermodynamics.

termodinamik bağışıklık

  1. Metal potansiyelinin yeterince eksi yapılarak çözeltideki metal yükünleri etkinliklerinin belli bir değeri aşmasının engellenmiş olması.

denge

  1. Bir nesnenin veya bir insanın devrilmeden durma hâli, muvazene, balans.
  2. Zihinsel ve duygusal uyum, istikrar.
  3. Siyasi güçlerin, yetkilerin birbirini sınırlayacak biçimde dağıtılması.
  4. Ekonomik hayatın uyumlu düzeni.
  5. Birbirini ortadan kaldıran güçlerin sonucu olan durma hâli.
  6. Toplumsal denge.
  7. Vücudun en küçük dayanak yüzey ya da yüzeylerinde düşmeden durması. Bu, vücudun ağırlık merkezinden geçen bir düzey çizgisinin her zaman dayanak yüzeyi içinde kalması, böylece ağırlığın dayanak noktasının iki yanına denk olarak yüklenmesiyle sağlanır.
  8. 1) Bir sesin tüm frekans aralıklarının, birisinin diğerine baskın gelmemesi için yakın değerlerlerde tutulması. 2) Steryo bir müzik sistemindeki her bir hoparlörden çıkan ses şiddetinin aynı değerde olması. 3) İcra veya kayıt sırasında çalgıların ses şiddetlerinin birinin diğerine baskın gelmeyecek biçimde yakın olması.
  9. Birbirine ters yönlü güçlerin eşitlenmesi sonucu değişme eğiliminin kalmadığı durum.
  10. Bir nesneye etkiyen kuvvetlerin birleşkelerinin sıfır olduğu durum.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

termodinamiktermodinamik bağışıklıktermodinamik dengetermodinamik devretermodinamik dönüşümtermodinamik kanunlarıtermodinamik olaraktermodinamik potansiyel, Etermodinamik sıcaklık ölçeğitermodinamictermodinamic biyotermodinamiğin birinci kanunutermodinamiğin birinci yasasıtermodinamiğin ikinci yasasıdengedenge ağırlığıdenge aletidenge alıştırmalarıdenge araçlarıdenge bağlağıdenge bobinidenge borusudenge cayroskobudenge çarkıdengdengaleme karıdengbejdenden aşağı haliden bakmakden baskaden başka
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın