ohm yasası ne demek?

  1. Düz akımın yeğinliğinin yük-süren kuvvetle doğru, çevrimin direnci ile ters oranla olduğunu deyimleyen yasa.
  2. Düz akımın yeğinliğinin yük-süren kuvvetle doğru, çevrimin direnci ile ters oranla olduğunu deyimleyen yasa.
  3. I=E/R, sabit elektrik akımının şiddeti, elektromotor kuvveti (E) ile doğru, devrenin gösterdiği dirençle (R) ters orantılı olduğunu belirten yasa.
  4. (en)Ohm's law.
  5. (al)Ohmsches Gesetz
  6. (fr)Loi d'Ohm
  7. (fr)Loi de Ohm

ohm kanunu

  1. Bk. ohm yasası

ohm

  1. Elektrik direnci birimi.
  2. Elektrik direnci birimi.
  3. SI direnç birimi. (Bir iletkenin iki ucu arasında değişmeyen 1 voltluk potansiyel farkı uygulanarak iletkende 1 amperlik akım oluştuğunda, iletkenin iki ucu arasındaki dirence denir).
  4. Si birim sisteminde kullanılan iki noktası arasında potansiyel farkı 1V ve geçen akımın 1A olduğu iletkenin gösterdiği elektrik direnci birimi.
  5. (en)Ohm.
  6. (en)System of electro-magnetic units, and is represented by the resistance offered to an unvarying electric current by a column of mercury at the temperature of melting ice 14.4521 grams in mass, of a constant cross-sectional area, and of the length of 106.3 centimeters.
  7. (en)The unit of electrical resistance; the resistance between two points of a conductor when a constant difference of potential of 1 volt, applied between these two points, produces in the conductor a current of 1 ampere.
  8. (en)Unit of electrical resistance used for measuring or testing the capacity of resistance; the unit of resistance equivalent to the resistance of a conductor in which one volt produces a current of one ampere.
  9. (en)The unit of electrical resistance One ohm corresponds to the resistance at which one volt can maintain one ampere of current.
  10. (en)Unit of electrical resistance equal to that of a conductor in which a current of one ampere is produced by a potential of one volt across its terminals.

yasa

  1. Olayların gidişinde olağan dışına yer vermeyen, değişmezlik ve mecburiyet gösteren kural.
  2. Devletin yasama organları tarafından konulan ve uyulması gereken kurallar bütünü, kanun.
  3. Bilimde çok sayıda deney ve gözlemden sonra, aynı şartlarda aynı sonuçları verdiği kesin olarak belirlenen durum.
  4. Toplumsal hayat içinde kendiliğinden oluşan ve uyulması toplum içinde yaşamanın bir mecburiyeti olan alışkıların bütünü.
  5. Düşüncenin mantıksal bir değeri olması için uyulması şart olan temel.
  6. Olaylar arasında düzenli bir bağıntıyı saptayan ve bir şeyin zorunlu olduğunu dile getiren genel önerme. Olayların gidişinde olağandışına yer vermeyen, değişmezlik ve zorunluluk gösteren kural (doğayasası).
  7. Değişmezlik ve zorunluluk niteliği taşımayan, ancak bir yükümlülüğü içeren, özgür bir istence dayalı kural (gereklilikyasası). .// Bu türyasa: a- Hukukta: Toplumda bireyler arası ilişkileri düzenlemek amacıyle devletçe konmuş yönerge ve kurallar, b- Ahlâkta: Törelerle ilgili davranışları düzenleyici buyruklar ve yönergeler; bir davranışın nasıl olması gerektiğini, ne yapmak gerektiğini gösteren kurallar. 3-Düşüncenin mantıksal bir değeri olması için uyulması zorunlu olan temel -> belitler; mantık kuralları (düşünmeyasaları).
  8. Kanun; düzen; töre.
  9. (en)Act of congress.
  10. (en)Code.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

ohm kanunuohmohmageohmicohmic contactohmmohmmeterohmmetreohmölçerohms lawohoh oh boyoh çekmeoh çekmekyasasızyasasızlıkyasayasa boşluğuyasa çıkarmakyasa değişikliğiyasa dışıyasyas ralyas süresiyas tutmayas tutmak
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın