ne tür zeka oyunlarınız var ne demek?

  1. (en)What type of brain teasers do you have.

ne

  1. Neden.
  2. Neon elementinin simgesi.
  3. Türk alfabesinin on yedinci harfinin adı, okunuşu.
  4. Hangi şey
  5. Soru biçiminde şaşma bildiren ünlem.
  6. Her şey.
  7. Birçok şey.
  8. Hangi
  9. Nasıl.
  10. Şaşma veya abartı bildiren bir söz.

ne ... ne ...

  1. Ne ile bağlanan özne veya cümlelerden önceki fiiller aşağıda gösterilen durumlarda olumsuz kullanılırlar: a) Fiil, ne ile bağlanan özne veya cümlelerden önce gelirse: Gelmediler ne annem ne babam. b) ne'li cümlenin fiili şartlı olursa: Sen ne yaz ne kış dinlemezsen çabuk çökersin. c) fiilden önce olumsuz bir anlam veren bir ünlem veya zarf bulunursa: Ne tütüne ne içkiye sakın alışmayın. Ne İzmir'e ne Bursa'ya hiç gitmemiş. ç) -diği, -inceye kadar, -ince, -dikçe, -dikten sonra veya -den önceki biçimindeki zarf-fiillerle.
  2. Birden fazla özne, tümleç veya fiili birlikte inkâr etmek için, bunlardan önce yer alan kelimelerin başlarına getirilen tekrarlamalı bağlaç, hem ... hem ... karşıtı
  3. İki sıfat veya sıfat durumunda olan iki kelimenin başına getirildiğinde iki kavramın ortalaması olan üçüncü bir kavram anlatan bir söz.
  4. Çokluk, güzellik vb. anlatan bir söz

tür

  1. Çeşit, cins.
  2. Ortak özellikleri olan bireylerin tamamı, cinslerin ayrıldığı bölüm.
  3. Kendi içinde bir birim olan ve üzerinde cins kavramının bulunduğu mantıksal kavram.
  4. Türlü.
  5. Kendi içinde bir birim olan ve üzerinde cins kavramının bulunduğu mantıksal kavram. // Ama bu cins kavramı, kendi üzerinde bir başka cins varsa, yenidentür durumuna gelir ve bu böyle sürüp gidebilir. Mantık diliyle: Bir A sınıfı , bir başka sınıfın, B sınıfının kapsamı içindeki bir bölümü kurduğunda: B cinstir, A datür. (Ör. Hayvan canlı varlık karşısındatürdür, aslan karşısında cinstir.)
  6. Birbirinden üreyen ve dirimbilimsel açıdan akraba olan canlı varlıklar öbeği. (Ör. Arslan ya da insan.
  7. Kimyada atom, molekül, iyon veya radikale verilen genel ad.
  8. Biyolojide cinslerin ayrıldığı alt bölüm.
  9. Kalıtsal yapıya bağlı olarak ortak karakterlere sahip olan ve kendi aralarında birleştirildiklerinde döl verme yeteneğinde yavrular elde edilen bireylerin oluşturduğu hayvan grupları.
  10. Birbirlerine benzeyen, yalnızca kendi aralarında verimli gen alışverişi yapabilen bireylerin oluşturduğu canlı grubu, spesiyes.

zeka

  1. Insanın düşünme, akıl yürütme, nesnel gerçekleri algılama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tümü, anlak, dirayet, zeyreklik, feraset.
  2. İnsanın düşünme, akıl yürütme, objektif gerçekleri algılama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tamamı, anlak, dirayet, zeyreklik, feraset
  3. Yeni sorunları karşılayarak uygun çözümler bulmak amacıyla, zihnin tüm ögelerini amaca uygun kullanabilme yeteneği ya da gücü.
  4. Bk. anlak
  5. (en)Brain.
  6. (en)Ingenuity.
  7. (en)Intelligence.
  8. (en)Mentality.
  9. (en)Mind.
  10. (en)Sense.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

nene ... ne ...ne ... ne dene alane ala memleketne alemne alırdınızne altını bırakmak ne üstününe aptalca şeyne aramıştınıznn an açık yuvarn ağırlıkn aminotridekantürtür adıtür agregatıtür ayrımıtür çeşitliliğitür ekletür molaritesitür sp.tür tanımıtür zenginliğitübajtübaltübaperitonealtübbatübban
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın