izerge tanım bölgesi ne demek?

  1. Bir izergenin önalanı.
  2. (en)Domain of a function.
  3. (fr)Domaine de définition d'une fonction

bir

  1. Sayıların ilki.
  2. Bu sayıyı gösteren 1, I rakamlarının adı.
  3. Bu sayı kadar olan.
  4. Herhangi bir varlığı belirsiz olarak gösteren (sayı).
  5. Tek.
  6. Beraber.
  7. Eş, aynı, bir boyda.
  8. Ortaklaşa olan, birleşik, müşterek.
  9. Kuyu. (Osmanlıca'da yazılışı: bi'r)
  10. Yıldırım. Bulutdan buluta veya bulutdan yere elektrik boşanması.

izerge

  1. K kümesinden L kümesine kurulan birizerge, önalanı K, artalanı da L nin altkümesi olan, K da çoğa bir bağıntı demektir. Krş.. kaplamsalizerge, içlemselizerge, dönüştürme, tameşleme, bütünselizerge, bölümselizerge, işlemlenebilirizerge, yinelgenizerge, ayırt ediciizerge, sayısalizerge,izerge değeri,izerge değer alanı,izerge tanım alanı, ize.
  2. (en)Function, functional relation, correspondence.
  3. (fr)Fonction, correspondence

izerge değer alanı

  1. Bir izergenin artalanı.
  2. (en)Range, range of values of a function.
  3. (fr)Domaine de valeurs d'une fonction

tanım

  1. Bir kavramın niteliklerini eksiksiz olarak belirtme veya açıklama, tarif.
  2. Bir kavramın ya da bir nesnenin sınırlanması, belirlenmesi; kavramın içeriğini kuran belirtilerin gösterilmesi; bir kavramın ya da bir sözcüğün anlamının belirtilmesi. Tanım türlerinden en önemlileri şunlardır: 1- Sözcük tanımı (verbaltanım): a. Sözcüğün anlamını dildeki anlamına geri giderek belirtme. (Ör. demokrasi: halk egemenliği.) b. Bir sözcüğün anlamını bilinen başka bir sözcükle belirtme. (Ör. müselles: üçgen) 2- Adtanımı (nominaltanım): Yanlış anlaşılmalara yol açmamak içintanımlanacak olanı belli bir sözcüğe ya da sözcüklere bağlanarak saptama. (Uzlaşımsaldır, yasalar yazılırken ve felsefede gereklidir.) Kavramtanımı (Aristoteles'te): Bir kavramın daha yüksek yakın cinsi (genus proximum) ile onu bu cinsten ayırt eden tür ayrımını (differentia specifica) belirtme. 4-Nesnetanımı (realtanım): (nesnenin açıklanması) Aristoteles'in kavramtanımı ile örtüşür. Bir nesneyi yalnız başkalarından ayırmakla kalmayıp, anlamın iç ve özlü ayrımlarını ortaya çıkarmayı amaçlar. Nesnetanımı, kısa olmalı, gereksiz belirlenimlerden kaçınmalı; tam olmalı, zorunlu olan bütün belirtileri vermelidir.
  3. (en)Description.
  4. (en)Illustration.
  5. (en)Account.
  6. (en)Description tarif.
  7. (en)Definition.
  8. (al)Definition
  9. (fr)Définition
  10. (la)Definitio

bölge

  1. Sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçası, mıntıka
  2. Vücut yüzeyinde sınırları belli herhangi bir bölüm, nahiye.
  3. Bir ülkenin, doğal özellikleri, nüfus yapısı, kaynakları, çıkarları açısından türdeşlik gösteren, bir bütün olarak tasarlanmasında yarar görülen bölümü.
  4. Bir kentin, bilinçli bir belgeleme yöneltisinin sonucu olarak, işleyim, tarım, konut, yönetim, tecim vb. işlevleri için, düzentasarında ayrılmış alanlardan herbiri.
  5. (en)Region, zone.
  6. (en)Area.
  7. (en)Zone.
  8. (en)Region.
  9. (en)District.
  10. (en)Division.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

izergeizerge değer alanıizerge değeriizerge değişkeniizeize erisim süresiizelizemizentanımtanım bilgisi yolutanım imitanım kalıbıtanım kutusutanım listeleritanım listesitanım ve veritanımatanıma göretanıtanı analitik fonksiyontanı iletisitanı işlevitanı kipi
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın