edebiyat türleri ne demek?

  1. Edebiyat eserlerinin ayrıldığı şiir, dram, hikâyeleme, öğretme, mektup ve sözenlik türleri.
  2. (fr)Genres littéraires

edebiyat tarihi

  1. Bütün edebî hareketleri ve dönemleri, yazarları, şairleri, dil ve üslup özelliklerini açıklayan bilim dalı veya kitap, yazın tarihi
  2. (en)Literary history.
  3. (en)History of literature.

edebiyat teorisi

  1. Edebiyat doğasının ve edebiyat analiz yöntemlerinin sistematik çalışmasını ifade eder.
  2. Edebiyatta bir eleştiri akımı.

tür

  1. Çeşit, cins.
  2. Ortak özellikleri olan bireylerin tamamı, cinslerin ayrıldığı bölüm.
  3. Kendi içinde bir birim olan ve üzerinde cins kavramının bulunduğu mantıksal kavram.
  4. Türlü.
  5. Kendi içinde bir birim olan ve üzerinde cins kavramının bulunduğu mantıksal kavram. // Ama bu cins kavramı, kendi üzerinde bir başka cins varsa, yenidentür durumuna gelir ve bu böyle sürüp gidebilir. Mantık diliyle: Bir A sınıfı , bir başka sınıfın, B sınıfının kapsamı içindeki bir bölümü kurduğunda: B cinstir, A datür. (Ör. Hayvan canlı varlık karşısındatürdür, aslan karşısında cinstir.)
  6. Birbirinden üreyen ve dirimbilimsel açıdan akraba olan canlı varlıklar öbeği. (Ör. Arslan ya da insan.
  7. Kimyada atom, molekül, iyon veya radikale verilen genel ad.
  8. Biyolojide cinslerin ayrıldığı alt bölüm.
  9. Kalıtsal yapıya bağlı olarak ortak karakterlere sahip olan ve kendi aralarında birleştirildiklerinde döl verme yeteneğinde yavrular elde edilen bireylerin oluşturduğu hayvan grupları.
  10. Birbirlerine benzeyen, yalnızca kendi aralarında verimli gen alışverişi yapabilen bireylerin oluşturduğu canlı grubu, spesiyes.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

edebiyat tarihiedebiyat teorisiedebiyatedebiyat alemiedebiyat bilgisine sahipedebiyat bilimiedebiyat çevreleriedebiyat çevresiedebiyat diliedebiyat dünyasıedebiyat fakültesi diplomasıedebiyat fakültesi master derecesiedebiedebi çalismaedebi değeri olmayanedebi diledebi edepsizden öğrentürleri karışmaktürlerin korunmasıtürlerin oluşumu yasasıtürlerin saptanımıtürlerine göre ayırmaktürlertürler asemblajitürler grubutürler yığınıtürlere göre ayırmatürtür adıtür agregatıtür ayrımıtür çeşitliliği
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın