doğrusal bileşik önerme ne demek?

  1. Anaeklemi doğrusal olan bileşik önerme; doğruluk değeri, anabileşenlerinin doğruluk değerlerince tek bir biçimde belirlenmiş olan bileşik önerme.
  2. (en)Truth-functional compound sentence.

doğrusal

  1. Bir doğru ile ilgili olan.
  2. Bir doğruyu izleyen.
  3. Bir doğrunun denklemi birinci dereceden olduğunda birinci derece ifadelerine genel olarak verilen sıfat.
  4. (en)Linear.

doğrusal altuzay

  1. (en)Linear subspace

bileşik

  1. Birleşerek oluşmuş, basit olmayan, mürekkep.
  2. Kimyasal tepkimeler sonucu iki veya daha çok elementten oluşan ve bunlardan bağımsız fiziksel, kimyasal nitelikler gösteren (madde).
  3. Ses ve görüntünün birlikte yer aldığı film parçası.
  4. Görüntü ile sesin aynı film üzerinde yer alması durumu.
  5. Birkaç elementden yapılmış madde.
  6. Belirli öğeciksel yapıda, hep eş türde özdeciklerden oluşan kimyasal özdek.
  7. Belirli öğeciksel yapıda, hep eş türde özdeciklerden oluşan kimyasal özdek.
  8. (en)Composite, combinedfilm, married.
  9. (en)Compound.
  10. (en)Complex.

önerme

  1. Kabul edilmesi için öne sürülen düşünce, teklif.
  2. Bir savı öne süren veya bir durumu dile getiren cümle, belli bir yorumda belli bir doğruluk değeri kazanan düzgün deyim, kaziye.
  3. Önermek işi.
  4. Bir yargı içeren, doğru ya da yanlış olabilen sav.
  5. (Klasik mantıkta).-5- Yargının sözlerle dile gelişi; doğru ya da yanlış olabilen bir anlatım. // Modern mantıkçılar doğru ya da yanlış olabilen anlatım yanında belirsiz kalan bir anlatım da bulunduğuna dikkati çekmişlerdir.önerme mantıksal terim olarak temel anlamını modern mantıkta kazanmıştır. B. Russellönermeden "İlk planda bir şeyi ya doğru olarak ya da yanlış olarak dile getiren sözler kuruluşu."nu anlar; örneğin: 2x2=4 de 2x2=5 de birerönermedir; "Sokrates bir insandır." "Sokrates bir insan değildir." de birerönermedirler; önemli olanönermedenönerme görevini ayırmaktır.önerme görevi bir anlatımda bu anlatımı kuran bir ya da daha çok belirsiz parçayı, bu parçalara değer yüklendiğinde birönerme kılacak olan anlatımdır. Ör. "X bir insandır." X belirsiz kaldığı sürece buönerme ne doğrudur ne yanlış; X e bir değer verilirse bundan doğru ya da yanlış birönerme çıkar.
  6. Bir savı öne süren ya da bir durumu dile getiren (genellikle bildiri kipinde olan) bir tümce; belli bir yorumda belli bir doğruluk değeri kazanan düzgün deyim. || Bir önermenin kaplamı kendi doğruluk değeri, içlemi de öne sürdüğü sav ya da dile getirdiği durumdur. Dizimsel türü: p. Anl. bildirsel tümce, kapalı tamdeyim, kapalıönerme, sıfırlı yüklem, sıfırlı tamdeyim. Krş.. çekirdekönerme, yalınçönerme, bileşikönerme, tekilönerme, genelönerme, doğruönerme, yanlışönerme, geçerliönerme, tutarlı önerme.
  7. Önesürüş.
  8. Sav ya da durum.
  9. (en)Sentence,.
  10. (en)Statement,.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

doğrusaldoğrusal altuzaydoğrusal ayırıcı işlevdoğrusal bağımlıdoğrusal bağımlı sistemdoğrusal bağımlı vektörlerdoğrusal bağımsız sistemdoğrusal bağıntıdoğrusal bağlanım denklemidoğrusal bağlantıdoğrudoğru açıdoğru akımdoğru akıma çevirmedoğru akıma çevirmekbileşikbileşik adbileşik ana pozitifbileşik analiz metodubileşik araçbileşik başakbileşik belgebileşik belge komutlarıbileşik belge mimarisibileşik belge yaratmabileşenbileşen adıbileşen çözümlemesibileşen dağılım işlevibileşen değillemesi
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın