devlet mali istatistikleri ne demek?

  1. Bk. maliye istatistikleri

maliye istatistikleri

  1. İktisadi çözümleme yapmak amacıyla devlet bütçesindeki nakit alındıların ve ödemelerin kaydedildiği, IMF ve üyeleri tarafından yaygın olarak kullanılan uluslararası kabul görmüş bir sistem.
  2. (en)Government Finance Statistics, GFS.

devlet

  1. Toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık.
  2. Devletin yönetim organları
  3. Büyüklük, mevki.
  4. Mutluluk.
  5. Talih.
  6. Sınırları belirli bir yurt ve türe düzeni içinde, ülküdeş insanların topluca ve kamu yararını sağlamak amacıyle örgütlenerek kurdukları ve benzeri topluluklarca bağımsız ve siyasal kişiliği tanınmış birlik.
  7. Bir hükumet dairesinde teşkilatlandırılmış olan siyasi topluluk.
  8. Toprak bütünlüğü ve siyasal örgütü olan bir ulusun oluşturduğu hukuksal varlık.
  9. Büyük aşama, orun, mevki.
  10. Büyük mutluluk.

devlet adama ayağıyla gelmez

  1. Zenginlik ve talih kişiyi kendiliğinden gelip bulmaz, çalışıp çabalamakla elde edilir.

mali

  1. Maliyeye ilişkin, maliye ile ilgili.
  2. Mal ile ilgili
  3. Parasal.
  4. (en)Financial.
  5. (en)Fiscal.
  6. (en)Mali.
  7. (en)Landlocked republic in northwestern Africa; achieved independence from France in 1960; Mali was a center of West African civilization for more than 4,000 years.
  8. Mali, Batı Afrika'da bir cumhuriyet.
  9. Mali

istatistik

  1. İlkelerini olasılık kuramlarından alarak eldeki verileri grafik ve sayı biçiminde değerlendirmeye dayandıran matematiğin uygulamalı dalı, sayım bilimi
  2. Bir sonuç çıkarmak için olguları yöntemli bir biçimde toplayıp sayı olarak belirtme işi, sayımlama
  3. Sayım bilimi.
  4. Bk. sayıtım
  5. Verilerin toplanması, işlenmesi, özetlenmesi, topluma ilişkin genel bilgilerin elde edilmesiyle uğraşan bilim dalı.
  6. Bk. sayımlama
  7. Fr. Bir neticeye varmak veya bir hüküm çıkarmak için metodlu olarak mevcud lüzumlu şeyleri toplayıp sayı halinde göstermek işi ve bu işle meşgul olan ilim.
  8. Herhangi bir konuyu incelemek için gerekli verilerin toplanmasını, toplanan verilerin değerlendirilmesini ve değerlendirme sonucu karara varılmasını sağlayan bilim dalı.
  9. Verileri derleme, bölümlendirme, çizelgeler ve çizgelerle özetleme, olasılık kuramı yardımıyla deney tasarımlama ve gözlem ilkelerini saptama, örneklem bilgilerinin anlamlılığını inceleme, yorumlama ve genelleme yöntemlerini veren bilim.
  10. Bk. örneklemdeğer

Türetilmiş Kelimeler (bis)

devletdevlet adama ayağıyla gelmezdevlet adamıdevlet adamına yakışmayandevlet adına yapılan taahhütdevlet babadevlet bağışlarıdevlet bakanıdevlet bankasıdevlet başkanıdevledevleddindevleşmedevleşmekdevleştirmemalimali açıkmali akroanjiyomatozumali analistmali aracımali aracı kuruluşlarmali aracı kurummali araçmali baskımali belgemalmal adama hem dost, hem düşmandırmal aktarımımal alıcısımal alındısı
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın