birleşik bağlaç ne demek?

  1. İki veya daha çok kelimenin birleşip kaynaşması ile oluşan bağlaç: -demek ki, hâlbuki, nitekim, öyle ki, öyleyse, veya, veyahut gibi. “Kılıç alacaksan kesene bak” denilmiştir. Demek ki, aslında kesen kılıç dağil, para kesesi!… (K. Tahir, Devlet Ana, s. 204). Nasıl bir tavır takınacağını, hangi duyguda karar kılacağını bir türlü bilemiyordu. Hâlbuki bu şarttı artık Nahit’in söyledikleri de tam bir rastlantı idi. Hiç değilse düşünülmeden söylenmişlerdi (T. Buğra, İbişin Rüyası, s. 43). Biz sezinleyememişiz, meğerse yüreğimizi kibir gizliden kapmış (K. Tahir, Esir Şehrin Mahpusu, s. 51). Niçin bu ahçı yamağı olmayayım, dedimy; madem ki yemek için yaşıyorum (Ö. Seyfettin, Bahar ve Kelebekler, s. 8). vb.

birleşik bağlanım

  1. (bağlanım çözümlemesi) Bağımsız değişkenlere ilişkin (…) gibi çarpım terimlerini içeren bağlanım.
  2. (en)Joint regression.

birleşik baklem

  1. Bk. çarpım beklemi.
  2. (en)Joint-moment.

bağlaç

  1. Eş görevli kelimeleri veya önermeleri birbirine bağlayan kelime türü, rabıt, rabıt edatı: Ve, ya, veya, ya da birer bağlaçtır.
  2. İletkenler arasında elektriksel bağıntıyı sağlayan gereç.
  3. Bk. bağlayıcı
  4. (en)Connector.
  5. (en)Copulative.
  6. (en)Conjunction.
  7. (en)Connective.
  8. (en)Paper clip.
  9. (en)Particle.
  10. (en)Conjunction rabıt.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

birleşik bağlanımbirleşik baklembirleşik belirteçbirleşik bezlerbirleşikbirleşik adbirleşik ailebirleşik alan kuramıbirleşik anahtarbirleşik anterlibirleşbirleşekbirleşenbirleşen hacimler yasasıbirlemebirlemekbirlenmebirlenmekbirlerbağlaçbağlaç asıntısıbağlaç deyimibağlaç görevi gören kipbağlaç görevi yapanbağlaç grububağlaç mademkibağlaç öbeğibağlaç simgesibağlaç tekrarlanmasıbağlabağbağ açısıbağ bahçebağ bıçağıbağ bilim
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın