bazal hücre tümörü ne demek?

  1. Deride bazal hücrelere benzeyen hücre kordonlarından veya kümelerinden oluşan, mitotik figürlerin fazlalığına karşın metastaz oluşturmayan ve cerrahi olarak tam anlamıyla alındığında nüks etmeyen tümörler, bazal hücre epteliyomu. Kedilerde, özellikle uzun tüylü ırklarda en çok görülen deri tümörüdür.
  2. (en)Basal cell tumor.

bazal

  1. Bazı çok olan (tuz) veya bazın özelliklerini taşıyan (madde).
  2. Temel
  3. Kaideye yakın bölge.
  4. Organ veya oluşumun taban kısmıyla ilgili, tabana ait.
  5. Tabana yakın yerleşmiş, tabanda bulunan.
  6. Herhangi bir fizyolojik işlev için en alt düzey, gerekli düzey.
  7. Birinci derecede önemli, kurallaşmış, yapılması gereken.
  8. (en)Basic.
  9. (en)Basal.
  10. (fr)Base

bazal anestezi

  1. Genellikle preanestezik ilaçlarla oluşturulan düşük dereceli bir anestezi durumu.
  2. (en)Basal anaesthesia.
  3. (en)Basal anesthesia.

hücre

  1. İnce bir zar içindeki protoplazma ve çekirdekten oluşmuş, bir organizmanın yapı ve görev bakımlarından en küçük birliği, göze.
  2. Küçük oda
  3. Tutukluların veya hükümlülerin yalnız olarak kapatıldıkları küçük oda
  4. Siyasi bir inançla gizli olarak çalışan bir örgütün genellikle aynı yerde çalışanlarının oluşturduğu topluluk.
  5. Göze
  6. Bir canlının tüm özelliklerini taşıyan en küçük yapı taşı.
  7. Genellikle gözle görülemeyecek kadar küçük, yarı geçirgen bir zar ile çevrili sitoplâzma kitlesinden oluşan, sitoplâzma içinde çeşitli hayalî olayları yürüten çekirdek, endoplâzmik retikulum, mitokondri, sentriol, lizozom, ribozom, gibi organeller ile mikrofilâmentler, mikrotüpçükler vb. yapılar bulunan, genetik materyali ya bir zar ile çevrili (ökaryot) ya da sitoplâzma içinde zarsız olarak yer alan (prokaryot) bir organizmanın yapı ve görev bakımından en küçük birliği.
  8. Bk. odacık
  9. Birkaç anlamı olan bir terim.1. Elektrokimyada bir tuz köprüsü ile elektriksel teması sağlanmış çözeltilere daldırılmış bir çift elektrottan ibaret bir sistem; elektrotlar dış devrede metalik iletken ile bağlıdır. 2. Spektroskopide, bir optik aletin ışık yolu üzerinde, içine numune konulan kap.
  10. Organizmanın canlılığını kendi başına sürdürebilen, bölünüp çoğalabilen ve dışarıdan aldığı maddeleri özümleyebilen en küçük birimi. Çekirdek ve sitoplazmadan oluşan hücre içerisinde canlılığını sürdürebilen organeller bulunurlarsa da bunların yaşaması hücrelerin canlılığını devam ettirmesine bağlıdır.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

bazalbazal anestezibazal azot değeribazal cisimcikbazal desiduabazal gangliyonbazal granülbazal hücrebazal hücre epteliyomubazal hücrelerbazabazaarbazadais cattleBazadais sığırıbazakhücrehücre açıklamasıhücre adezyon moleküllerihücre ağzıhücre akilehücre akilihücre anüsühücre aracılı bağışıklıkhücre aracılığıyla aşırı duyarlılıkhücre aralığıhücrhücrahücrathüccabhüccachüccethücceti dafiahücceti kasıra
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın