L aspartik asit ne demek?

  1. Ticari olarak üretilen esansiyel olmayan amino asit.
  2. (en)L- aspartic acid.

l

  1. Lösin amino asit.
  2. Özel molekül konfigürasyonunu gösteren ön ek (L-glikoz).
  3. Ribozomun büyük alt birimindeki proteinler.
  4. Litre.
  5. L1.Avagadro sabiti. 2.Lagrange fonksiyonu. 3.Tanımlanmamış bir ligand. 4.Luminence. 5.Orbital açısal momentum kuantum sayısı. 6.Parlaklık. 7.İndüktans için sembol. 8.Litre için sembol. 9.L asit: 1-naftol-5-sülfonik asit. 10.L elektronlar: Atomun ikinci kabuğunda bulunan elektronlar. 11.L hattı: a)K hattını takip eden çizgilerin grubu. b)Lamda=3820 ve Lamda=3858 olan Fe nedeniyle Fraunhofer çizgileri. 12.L parçaçıkları: Leptonlar. 13.L ışıması: Anti katot olarak kullanılmış metalin homojen X-ışınlarının ikinci serisi. K ışımasının analoğu. 14.L spektrum: L ışıması nedeniyle oluşan spektrum. Moseley spektrum. 15.L: Karbonhidrat, aminoasit, peptitlerde polarize ışığı sola döndürmeyi belirtir. (II)
  6. Avagadro sabiti.
  7. Lagrange fonksiyonu.
  8. Tanımlanmamış bir ligand.
  9. Luminence.
  10. Orbital açısal momentum kuantum sayısı.

L alanin

  1. Sentetik olarak üretilen ticari bir ürün.
  2. (en)L- alanine.

asit

  1. Turnusolün mavi rengini kırmızıya çevirmek özelliğinde olan ve birleşimindeki hidrojenin yerine maden alarak tuz oluşturan hidrojenli birleşik, hamız.
  2. Bk. ekşit
  3. Bir çözeltiye H+ iyonu (proton) çıkaran madde.
  4. Suda çözündüğünde hidronyum yükünü H3O+ veren kimyasalözdek. (Yapısındaki hidrojenleri, baz kökleri ya da metallerle yer değiştirerek tuzları oluşturur, pH ölçeğinde 0-7 arasında değer gösterirler.)
  5. (Bronsted) Proton verme yatkınlığı olan kimyasal bileşik.
  6. (Lewis) Ortaklanmamış elektron çifti ya da çiftlerini almaya yatkın olan kimyasal özdek.
  7. Bir çözeltiye hidrojen iyonu veren, suda çözündüğü zaman hidrojen iyonları açığa çıkaran, bileşimindeki hidrojenin yerine herhangi bir mineral alarak tuz meydana getirebilen ve turnusolün mavi rengini kırmızıya çevirme özelliği olan hidrojenli bileşim.
  8. Fr. Terkibindeki hidrojenin yerine element alarak tuz meydana gelmesine sebep olan ve mavi turnusolü kırmızıya çevirmek hasiyetinde hidrojenli birleşik hamız.
  9. Alkali maddenin tersi özellikler taşıyan, turnusolün mavi rengini kırmızıya çeviren, suda eridiği zaman hidrojen iyonları meydana getiren hidrojenli bileşik.
  10. (en)Acid, Osm. hamız.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

lL alaninL amino asitl antennaL argininL asparajinl bandl cetvelil demiriL dopaababaaba güreşiabacıabacılıkaspartik asitaspartik asit asp dasparticaspartic acidasparticacidaspartamaspartameaspartaseaspartataspartat aminotransferazasparaasparagasasparagas haberasparagin asidiasparaginase
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın