şeyh ül meydan ne demek?

  1. Bk. binikiyüz şeyhi

binikiyüz şeyhi

  1. Okçular tekkesinin başı.

şeyh

  1. Bir sahada üst seviyeye gelmiş, otorite
  2. Tekke ve zaviye reisi
  3. Tarikat kurucusu, bir tarikatta en yüksek dereceye ulaşmış olan kimse, tarikat büyüğü veya tarikat kollarından birinin başında bulunan kimse.
  4. Arap kabile ve aşireti başkanı.
  5. Yaşlı adam, ihtiyar
  6. (en)Head of a group of dervishes.
  7. (en)Sheik.
  8. (en)Sheikh.

şeyh küşteri

  1. İran'ın Küşter kasabasından Bursa'ya gelerek yerleşmiş ve söylentiye göre, ilk Türk gölge oyununu oynatmış olan kişi. Eski Karagöz ustaları, onu «PirimizŞeyh Küşteri» diye anarlar. Gerçekte gölge oyununu onun bulduğu kesin değildir; önemli olan eski Karagöz ustalarınınŞeyh Küşteri'yi önder, koruyucu ve kurucu olarak seçmiş olmalarıdır.

l

  1. Lösin amino asit.
  2. Özel molekül konfigürasyonunu gösteren ön ek (L-glikoz).
  3. Ribozomun büyük alt birimindeki proteinler.
  4. Litre.
  5. L1.Avagadro sabiti. 2.Lagrange fonksiyonu. 3.Tanımlanmamış bir ligand. 4.Luminence. 5.Orbital açısal momentum kuantum sayısı. 6.Parlaklık. 7.İndüktans için sembol. 8.Litre için sembol. 9.L asit: 1-naftol-5-sülfonik asit. 10.L elektronlar: Atomun ikinci kabuğunda bulunan elektronlar. 11.L hattı: a)K hattını takip eden çizgilerin grubu. b)Lamda=3820 ve Lamda=3858 olan Fe nedeniyle Fraunhofer çizgileri. 12.L parçaçıkları: Leptonlar. 13.L ışıması: Anti katot olarak kullanılmış metalin homojen X-ışınlarının ikinci serisi. K ışımasının analoğu. 14.L spektrum: L ışıması nedeniyle oluşan spektrum. Moseley spektrum. 15.L: Karbonhidrat, aminoasit, peptitlerde polarize ışığı sola döndürmeyi belirtir. (II)
  6. Avagadro sabiti.
  7. Lagrange fonksiyonu.
  8. Tanımlanmamış bir ligand.
  9. Luminence.
  10. Orbital açısal momentum kuantum sayısı.

meydan

  1. Alan, saha
  2. Yarışma, eğlence veya karşılaşma yeri
  3. Bulunulan yer ve çevresi, ortalık
  4. Fırsat, imkân veya vakit.
  5. Mevlevi tekkelerinde ayin yapılan yer.
  6. Arsa.
  7. (en)Open space.
  8. (en)Square.
  9. (en)Arena.
  10. (en)Agora.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

şeyhşeyh küşterişeyh küşteri meydanışeyh uçmaz, müridi uçururşeyhin kerameti kendinden menkulşeyhlikŞeyhmusşeyhül cebelşeyhülislamşeyhülislam kapısışeyşeyatinşeybşeybanşeybeülbeülbubülbükülbüklüülcanülefeülemaülenüleşüleşilmeüübabübatirübbehetübbehetlu
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın