üstün zeka ne demek?

  1. Çabuk, iyi, kıvrak bir zekâ.
  2. Bk. üstün anlak

üstün anlak

  1. Çocuklar için 120 Z.B. ve daha yukarısında olanların, yetişkinlerin ise ancak en üst yetenek aşamasında % 15'in girebildiği anlak düzeyi.

üstün zekalı

  1. Üstün zekâya sahip olan.

üstün zekalı çocuklar

  1. Geçerli ve güvenilir zekâ testlerinde sürekli olarak 130 ve daha yukarı zekâ bölümü sağlayan; kendi yaşıtlarından rasgele seçilmiş bir kümenin yüzde 98'inden üstün olan çocuklar.
  2. (en)Mentally gifted children.

zeka

  1. Insanın düşünme, akıl yürütme, nesnel gerçekleri algılama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tümü, anlak, dirayet, zeyreklik, feraset.
  2. İnsanın düşünme, akıl yürütme, objektif gerçekleri algılama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tamamı, anlak, dirayet, zeyreklik, feraset
  3. Yeni sorunları karşılayarak uygun çözümler bulmak amacıyla, zihnin tüm ögelerini amaca uygun kullanabilme yeteneği ya da gücü.
  4. Bk. anlak
  5. (en)Brain.
  6. (en)Ingenuity.
  7. (en)Intelligence.
  8. (en)Mentality.
  9. (en)Mind.
  10. (en)Sense.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

üstün zekalıüstün zekalı çocuklarüstün zekalılıküstün açıklıklı merceküstün akışkanlıküstün anlaküstün başarıüstün beceriüstünüstün beslenenüstün beslenmeüstün bulmaküstün çocuküstü açık arabaüstü açık kapıüstü açık talikaüstü açık yük arabasıüstü açılabilen arabazekazeka bölümüzeka derecesizeka geriligizeka geriliğizeka ilezeka katsayısızeka olarakzeka oyunlarızeka özürlü çocuk
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın