üremeli yangı ne demek?

  1. Aşırı derecede bağ doku artışıyla belirgin doku reaksiyonu, proliferatif yangı.
  2. (en)Proliferative inflammation.

üremeli kanamalı enteropati

  1. Genç domuzların akut veya perakut seyirli anemi, kanlı ishal, ateş ve bağırsaklarda adenomatöz üremelerle ve kanamalarla belirgin hastalığı. Bağırsaklardan Campylobacter hyointestinalis izole edilmekle birlikte, kesin nedeni bilinmemektedir.
  2. (en)Proliferative hamorrhagic enteropathy.

üreme

  1. Canlıların cinsel hücrelerinin birleşmesinden ortaya çıkan tohumla veya doğrudan doğruya oluşturdukları sporlarla çoğalmaları, tenasül.
  2. Üremek durumu.
  3. Bk. çoğalma
  4. Erişkin vücuttan yavru elde edilmesi.
  5. Bir durum veya nesnenin benzerinin oluşturulması, çoğalma, duplikasyon, replikasyon.
  6. Çoğalma.
  7. (en)Procreation.
  8. (en)Propagation.
  9. (en)Reproduction.
  10. (en)The birds and the bees.

yangı

  1. Bkz. inflamasyon
  2. İltihap.
  3. Hastalık yapan etkenlere, antijenlere, fiziksel yaralanmalara karşı vücudun savunulması için ağrı, yara yerine kanın yönelmesi sebebiyle kızarıklık, serum moleküllerinin damar dışına akması sebebiyle şişme şeklinde gösterdiği değişiklik. Enflamasyon.
  4. Zararlı etkenlerin canlı dokuda uyardığı, ateş, ağrı, sıcaklık, şişkinlik ve işlev bozukluğuyla belirgin, damar, sıvı ve hücre reaksiyonlarının tümü, iltihap.
  5. İltihaplanma.
  6. (en)Inflammation.
  7. (fr)Inflammation

Türetilmiş Kelimeler (bis)

üremeli kanamalı enteropatiüremeüreme büyüklüğüüreme dönemiüreme fizyolojisiüreme göçüüremürem gelir ve giderleriürem oranıüreüre döngüsüüre enerjisiüre fermentasyonuüre ile ilgiliyangıyangıgiderenyangılanışyangılanmayangılanmakyangılıyangılı ayak nasırıyangılı bağırsak hastalığıyangılı pelvik hastalığıyangınyangyangabozyangaryangazyangeçit
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın