ümmi sinan ne demek?

  1. (Vefatı Hi: 958, Mi: 1551) Halveti Tarikatı, Sinaniye kolunun piridir. Bursa'lı olduğu nakledilir. Karaman'lı olduğu hakkında da rivayet vardır. Risale-i Şerife-i İstanbuli Ümmi Sinan adında bir eseri vardır. (R. Aleyh.) (Osmanlı Müellifleri sh: 214)

ümmi seleme

  1. (Mi: 542-626) Ümmehat-ı Mü'mininden olup, Resül-ü Ekrem Aleyhissalatü Vesselam'ın son vefat eden zevcesi idi. 378 Hadis-i şerif rivayet etti. (R.A.) (Osmanlıca'da yazılışı: ümm-i seleme)

ümmi

  1. Okuyup yazması olmayan
  2. Anasından doğduğu gibi kalmış ve tahsil görmemiş, mekteb ve medresede okumamış kimse. Yazı yazmak bilmeyen. (Ümmi ile cahil arasında fark vardır. Ümmi yalnız okuyup yazmak bilmiyendir. Cahil ise, okuyup yazmak bilse de, bir şey bilmiyen kimsedir, her ümmi cahil değildir.)
  3. (en)Illiterate.

sinan

  1. Kolayca sindirilebilen.
  2. Mızrak, süngü vb. silahların sivri ucu.
  3. Sıkılgan, mahcup.
  4. Saklanacak yer.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

ümmi selemeümmiümmilikümmilik nisbetiümmiyaneümmiyetümmiyyeümmümm ül hu ıuıümmanümmehatümmehatül müminınümaümameümdudümduhaümemsinansinan ı katıasinan ı kelbiyesinan ı tahineSinanastomozsinaneddinsinani ümmisinansefaloselsinanthropussinanthropus pekinensissinasina deneysina yarımadasısinabsinabar
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın