ümmi seleme ne demek?

  1. (Mi: 542-626) Ümmehat-ı Mü'mininden olup, Resül-ü Ekrem Aleyhissalatü Vesselam'ın son vefat eden zevcesi idi. 378 Hadis-i şerif rivayet etti. (R.A.) (Osmanlıca'da yazılışı: ümm-i seleme)

ümmi sinan

  1. (Vefatı Hi: 958, Mi: 1551) Halveti Tarikatı, Sinaniye kolunun piridir. Bursa'lı olduğu nakledilir. Karaman'lı olduğu hakkında da rivayet vardır. Risale-i Şerife-i İstanbuli Ümmi Sinan adında bir eseri vardır. (R. Aleyh.) (Osmanlı Müellifleri sh: 214)

ümmi

  1. Okuyup yazması olmayan
  2. Anasından doğduğu gibi kalmış ve tahsil görmemiş, mekteb ve medresede okumamış kimse. Yazı yazmak bilmeyen. (Ümmi ile cahil arasında fark vardır. Ümmi yalnız okuyup yazmak bilmiyendir. Cahil ise, okuyup yazmak bilse de, bir şey bilmiyen kimsedir, her ümmi cahil değildir.)
  3. (en)Illiterate.

eleme

  1. Elenmiş, seçilmiş olan.
  2. Çeyrek sona katılacak sporcu ve takımları ayırmak için düzenlenen seçme yarışı.
  3. Elemek işi.
  4. Birkaç eşitliği birlikte kullanarak bir değişkeni aradan yok etme.
  5. Belli gözenekteki (mesh) elekler kullanılarak istenilen çok küçük boyuttaki maddenin elde edilmesi için yapılan işlem.
  6. Daha büyük parçacık veya maddelerin esas maddeden eleme suretiyle ayrılması işlemi.
  7. (en)Elimination.
  8. (en)Kind of figs of superior quality.
  9. (en)Sifting.
  10. (en)Screening.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

ümmi sinanümmiümmilikümmilik nisbetiümmiyaneümmiyetümmiyyeümmümm ül hu ıuıümmanümmehatümmehatül müminınümaümameümdudümduhaümemselemenselemselesele zeytiniselebselebes adasıselecanselsel bassel basmaksel çukurusel felaketi
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın