üçüncü şahıs ne demek?

  1. Çekimli fiillerde ve zamirlerde konuşan ve dinleyen dışındaki kişi veya nesne (kişiler veya nesneler): bildi, bilmiş, biliyor, bilir, bilecek, bile, bilse, bilmeli, bilsin, ve «o» zamiri (teklik 3. şahıs); bildiler, bilmişler, biliyorlar, bilirler, bilecekler, bileler, bilseler, bilmeliler, bilsinler, ve «onlar» zamiri (çokluk 3. şahıs) vb.
  2. Bk. üçüncü kişi
  3. (en)Third person.
  4. (fr)Troisié me personne

üçüncü kişi

  1. Fiil çekiminde teklik ve çokluk üçüncü şahıs biçimi, gaip.
  2. Bir sözleşmede, ceza davasında, ya da yürütme kovuşturmasında, ilgili iki karşı yanın dışında olan kişi.
  3. (en)Third person.
  4. (fr)Tierce personne

üçüncü şahıs hesabına

  1. Bk. üçüncü kişi sayışımına

üçüncü şahıslara ait

  1. (en)Third party.

şahıs

  1. Kimse, kişi, zat
  2. Kişi.
  3. Fiilin gösterdiği işin hangişahıs tarafından yapıldığını belirten dil bilgisi kategorisi. Kılışın, konuşanın ağzından ifade bulan biçimi 1.şahıs (geldim, yazıyorum vb.); dinleyen 2.şahıs (getirdin, okuyacaksın vb.); konuşan ve dinleyen dışındaki kişi veya nesne 3.şahıs (ağlamış, gülüyor vb.)’tır.
  4. Bk. kişi
  5. (en)Individual.
  6. (en)Party.
  7. (en)Natural person.
  8. (en)Figure.
  9. (en)Self.
  10. (en)Individual kişi.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

üçüncü şahıs hesabınaüçüncü şahıslara aitüçüncü şahsa olan borçüçüncü şıkkın imkansızlığıüçüncü ağırlıküçüncü ayak duruşuüçüncü bölümüçüncü çağüçüncü çağın son dönemiüçüncüüçüncü çeyreküçüncü dereceüçüncü derece atriyoventriküler kalp blokajıüçüncü derece yanıküçü de aynı şeylerüçüküçülüçül örgü tasarımışahısşahıs ağzışahıs ekişahıs eklerişahıs şirketişahıs zamirişahıslarla ilgili olmayarakŞahı Nakşibendşahıgülşahıldahşahımşahşah damarışah demekşah iken şahbaz olmakşah kartal
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın