ömeklem tasarımı ne demek?

  1. (Örnek.) Verilen bir örnekleme çerçevesinde örneklem seçimi için geçerli kurallar kümesi. Kullanıcıya göre değişik içerik kazanan bir terimdir. Örneklem seçiminin tüm aşamalarına örnekleme tasarı; buna kestirim yöntemi eklenirse örnekleme tasarımı; bunlara da sormacayı uygulayanların eğitimi, seçimi vb. eklenirse sormaca tasarımı adı verilir.
  2. (en)Sample design.

ömeklem sormacası

  1. (örnek.) Evrenin tümü yerine bir kesiminde yapılan sormaca.
  2. (en)Sample survey.

ömer

  1. Dirilik, canlılık, yaşama, ömür sürme.
  2. Resül-Ü Ekrem'in (A.S.M.) ikinci halifesi, Aşere-i Mübeşşere'den ve sahabenin en büyüklerindendir. Çok adil, abid, zahid ve merhametli idi. Fakirce yaşadı. Adaleti, şecaat ve cesareti, İla-yı Kelimetullah için fedakarlığı meşhurdur. Çok Hadis-i Şeriflerle medhedildi. Zamanında çok fütühat ve ilerleme kaydedildi. Hilafeti esnasında bütün Alem-i İslam, Peygamber Aleyhissalatü Vesselam'ın devrindeki gibi huzur ve rahat içinde yaşadı. On buçuk sene yedi gün, dünyada hiç kimseye nasip olmayan bir adalet içinde halifelik yaptı, 63 yaşında iken şehit edildi. (R.A.)Hak ile batılı ayırmada çok mahir olduğundan Resül-ü Ekrem (A.S.M.) kendisine Ömer-ül Faruk ismini vermiştir.Bir zaman Hz. Ömer Radıyallahü Anhu demiştir ki: Üç şey olmasa Hazret-i Kibriya'ya göçmek isterdim: 1- Allah yolunda yürümek. 2- Alnını toprağa sererek secde etmek. 3- En güzel semereleri toplar gibi, sözün güzelini veren insanlarla sohbet etmek.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

ömeklem sormacasıömerömer bin farıdömer hayyamömer ibni abdülaziztasarımı kopyalatasarımtasarım aracıtasarım belirtimleritasarım denetleyicisitasarım dilitasarıtasarı aşamasıtasarı aşamasındatasarı geometritasarı hazırlamak
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın