ölçünlü puan ne demek?

  1. Herhangi bir puanın ait olduğu dizinin ölçünlü sapmasına göre ortalamadan uzaklığını belirtmeye yarayan değer.
  2. (en)Standard score.

ölçünlü araç

  1. Soru ya da sınarlarının biçimi, dili, sırası ve seçenekleriyle biçimsel bir nitelik kazanmış, nesnel ve kesin ölçümler yapabilecek olanaklarla donatılmış gözlem aracı.
  2. (en)Standardized instrument.

ölçünlü değer

  1. Ortalaması (…), ve ölçünlü sapması (…)olan bir X olasılıksal değişkeninin, Z = (…) bağlamı ile elde edilen dönüştürülmüş değeri. Z'nin ortalaması sıfır, değişkesi birimdir ve ölçünleştirilmiş değişken adım alır. anlamdaş z-değeri, ölçünlü olağan sapma.
  2. (en)Standard measure.

puan

  1. Çeşitli sporlarda kullanılan ölçüsü ve değeri değişken birim.
  2. Genellikle test biçimindeki sınavlarda cevaplandırılacak soruların sayı olarak değeri veya cevaplayanın başarı değeri.
  3. Kumaşlardaki benek, nokta.
  4. Bir testten, genellikle doğru olarak yanıtlanan madde sayısına göre elde edilen sonuca sayıyla biçilen değer. 2-Üzerinde matematiksel bir işlem yapılmamış olanpuan; hampuan.
  5. (en)Mark.
  6. (en)Button.
  7. (en)Spot.
  8. (en)Polka dot.
  9. (en)Point.
  10. (en)Score.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

ölçünlü araçölçünlü değerölçünlü dilölçünlü dokuz noktaölçünlü düzenölçünlüölçünlü düzgülü eğriölçünlü evrenölçünlü gözeölçünlü koşullarölçünlemeölçünlenmiş gözlemölçünlenmiş hızölçünlere uygunluğu gösteren ulusal markalarölçünleştirilmiş değişkenpuanpuan alıcı oyunpuan almapuan cetvelipuan hesabıyla yenmekpuan sistemipuan tahavvülüpuan vermekpuanlamapuanlamak
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın