çuha çiçeğine benzer bitki ne demek?

  1. (en)Oxlip.

çuha

  1. Tüysüz, ince, sık dokunmuş yün kumaş
  2. (en)Felt.
  3. (en)Broadcloth.

çuha çiçeği

  1. İki çeneklilerden, çok yıllık, değişik renkli çiçekleri ve rozet yaprakları olan, dere kenarlarında da yetişen bir süs bitkisi, onbiraylık.
  2. Çuha çiçeğigiller (Primulaceae) familyasından, çok yıllık, otsu, rozet yapraklı, beyaz, sarı, pembe ya da mor renkli çiçekli, nemli yerlerde yetişen türleri olan bir cins. Ayıkulağı, gelin gülü, primula.
  3. Yapısında gamma-linolenik asit (GLA), omega-6 ve omega-9 gibi yararlı yağ asitleri bulunduran ayrıca, vücutta prostoglandinlerin üretimi, kalp, dolaşım, deri ve savunma sistemleri üzerinde etkili olan bir bitki.
  4. (en)Cowslip.
  5. (en)Primrose.
  6. (la)Primula
  7. (la)Oenethera biennis

benzer

  1. Nitelik, görünüş ve yapı bakımından bir başkasına benzeyen veya ona eş olan, müşabih, mümasil
  2. Benzeşim.
  3. Bazı önemsiz veya tehlikeli sahnelerde asıl oyuncunun yerine çıkan, yapı ve yüz bakımından bu oyuncuyu andıran kimse, dublör.
  4. Bazı önemsiz ya da tehlikeli görünçlükilerde asıl oyuncunun yerine çıkan, yapısı ve yüzü bu oyuncuya benzeyen kimse. (Bu kimse, asıl oyuncunun yerine oynarsa oyunbenzeri, ışıkların düzenlenmesi sırasında çalışırsa ışıkbenzeri adını alır. Tehlikeli görünçlüklerdekibenzere kavgacı denir).
  5. Nitelik, görünüş bakımından bir başkasına benzeyen veya ona eş olan.
  6. (en)Alike.
  7. (en)Like.
  8. (en)Similar.
  9. (en)Analogous.
  10. (en)Parallel.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çuhaçuha çiçeğiçuha çiçeğigillerçuhacıçuhacılıkçuhaçiçeğiçuhaçiçeğigillerçuhadarçuhadarlıkçuhalıçubçubançubeçubekçubharçiçeği bolçiçeği burnundaçiçeği oluşturan minik çiçeklerden her biriçiçeği üç yapraklıçiçeğimsi
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın