çuha çiçeği ne demek?

  1. İki çeneklilerden, çok yıllık, değişik renkli çiçekleri ve rozet yaprakları olan, dere kenarlarında da yetişen bir süs bitkisi, onbiraylık.
  2. Çuha çiçeğigiller (Primulaceae) familyasından, çok yıllık, otsu, rozet yapraklı, beyaz, sarı, pembe ya da mor renkli çiçekli, nemli yerlerde yetişen türleri olan bir cins. Ayıkulağı, gelin gülü, primula.
  3. Yapısında gamma-linolenik asit (GLA), omega-6 ve omega-9 gibi yararlı yağ asitleri bulunduran ayrıca, vücutta prostoglandinlerin üretimi, kalp, dolaşım, deri ve savunma sistemleri üzerinde etkili olan bir bitki.
  4. (en)Cowslip.
  5. (en)Primrose.
  6. (la)Primula
  7. (la)Oenethera biennis

çuha çiçeğigiller

  1. İki çeneklilerden, örneği çuha çiçeği olan bir bitki familyası.
  2. Yaprakları karşılıklı ya da dairesel dizilişli, çiçekleri ışınsal simetrili, çanak ve taç yaprakları 4-9 parçalı, er dişi, ovaryum üst nadiren orta durumlu, kapsül tipi meyveleri olan, ülkemizde 9 cins ve 40 türle temsil edilen, bir ya da çok yıllık, otsu ya da çalımsı bitkiler.
  3. (la)Primulaceae

çuha çiçeğine benzer bitki

  1. (en)Oxlip.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çuha çiçeğigillerçuha çiçeğine benzer bitkiçuhaçuhacıçuhacılıkçuhaçiçeğiçuhaçiçeğigillerçuhadarçuhadarlıkçuhalıçubçubançubeçubekçubharçiçeği bolçiçeği burnundaçiçeği oluşturan minik çiçeklerden her biriçiçeği üç yapraklıçiçeğimsiçiçe
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın