çok hücreli ne demek?

  1. Yapısında birden çok hücre bulunan (hayvan veya bitki).
  2. (en)Multicellular.

çok hücreli bez

  1. Birçok hücreden oluşmuş bez. Organizmada kullanılmak ya da dışarı çıkarılmak üzere salgı yapan özelleşmiş hücreler topluluğu. Salgılarını bir kanalla boşaltan (dış salgı bezleri: ekzokrin bezler) ya da doğrudan kana veren (iç salgı bezleri: endokrin bezler), Salgılarını tek kanalla boşaltan basit bezler (basit tüp, dallı tüp, bükülmüş tüp, asinar bezler), birden fazla kanalla boşaltan bileşik bezler (bileşik tübüler, bileşik asinar, bileşik tübüloasinar bezler), salgılarıın sitoplâzma kaybı olmadan salgılayan (merokrin), az kayıpla salgılayan (apokrin) ya da hücrenin de tahrip olmasıyla salgılayan (holokrin) tipleri, yoğun salgılı (mükoz bezler) ya da daha sıvı salgılı (seröz bezler) bezler gibi gruplandırılan çeşitli özellikteki hücreler topluluğu.
  2. (en)Multicellular gland.
  3. (fr)Glande multicellulaire

çok hücreliler

  1. Yapısında birden çok hücre bulunan bitki ve hayvanlar.
  2. Bk. çok gözeliler
  3. (Yun. meta: sonra; zoon: hayvan) Hayvanlar (Animalia) âleminin, doku ve organlara değişmiş çok sayıda hücrelerden oluşan, özelleşmiş hücrelerden yapılmış bir sindirim kanalları bulunan, ilkel yapılı ve suda yaşayan türler dışta kalmak üzere her zaman eşeyli olarak çoğalan, Mezozoa, Parazoa ve Eumetazoa olmak üzere üç büyük bölüme ayrılan bir alt âlemi.
  4. Hayvanlar aleminde çok hücreli canlılara verilen ad, Metazoa.
  5. Hayvanlar
  6. (en)Metazoons.
  7. (al)Metazoon, vielzellige Tiere
  8. (fr)Métazoaires
  9. (la)Metazoa

hücreli

  1. Hücresi olan.
  2. (en)Cellular.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çok hücreli bezçok hücrelilerçok hafifçok hafif sigaraçok halkalılarçok haneli sayıçok harcamakçokçok acı biberçok acı çekmekçok acı sözçok acıkmakçok aççok aç olmakçok açılıçok adresli kodçok ağırçobançoban aldatançoban aldatan kuşuçoban aldatangillerçoban aldatanlarhücrelihücreli filtrehücreli hava filtresihücreli silishücrelik sayısıhücrelerhücreler arasıhücreler arası aralıkhücreler arası köprülerhücreler arası maddehücrehücre açıklamasıhücre adezyon moleküllerihücre ağzıhücre akile
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın