çok düzlemli ne demek?

  1. Birkaç düzlemin birbirini kesmesiyle oluşmuş (açı).
  2. (en)Polyhedral.

çok düzlemli işlem

  1. Aynı görünçlüğün, uzaydaki değişik düzlemlerde bulunan çeşitli öğelerini (dip bezemi, öndeki devingen varlıklar, vb.) taşıyan saydam yaprakların, değişik aralıklarla birbiri üzerine yerleştirildikten sonra canlıresim alıcısıyla saptanmasına dayanan ve canlıresme üçboyutluluk kazandırmayı amaçlayan bir işlem.
  2. (en)Multiplane photography.

çok düzlem alıcısı

  1. Walt Disney'nin canlıresme derinlik kazandırmak amacıyla geliştirdiği, optik ekseni yere düşey olarak yerleştirilmiş, önünde çeşitli uzaklıklarda camlar bulunan, bu camlara doğru çeşitli kaydırmaları gerçekleştirebilen canlıresim alıcısı.
  2. (en)Multiplane.
  3. (al)"Multiplane"
  4. (fr)"Multiplane"

düzlem

  1. Üzerinde girinti ve çıkıntı olmayan, düz, yassı.
  2. Üzerine, kesişen iki doğrunun her noktasının dokunması gereken yüzey, müstevi.
  3. Üzerinde alınan dilemsel iki noktayı birleştiren doğruyu içine alan yüzey.
  4. (Uydurma bir kelimedir.) (Bak: Müstevi)
  5. (en)Plane.
  6. (en)Base.
  7. (en)Platform.
  8. (en)Even.
  9. (fr)Plan
  10. (la)Plana

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çok düzlemli işlemçok düzlem alıcısıçok düzenliçok düzeyli ilişkiçok düşük dansiteli lipoproteinçok düşük kaliteçok düşük yoğunluklu lipoproteinçok düşük yoğunluklu lipoprotein vldlçok düşünmekçokçok acı biberçok acı çekmekçok acı sözçok acıkmakçok aççok aç olmakçok açılıçok adresli kodçok ağırçobançoban aldatançoban aldatan kuşuçoban aldatangillerçoban aldatanlardüzlemli çizimdüzlemlikdüzlemle titresimdüzlemler demetidüzlemdüzlem demetinin merkezidüzlem disi titresimdüzlem geometridüzlem geometrisidüzlek yapı
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın