çift dişliler ne demek?

  1. Omurgalılardan, üst çenedeki bir çift kemirmeye yarayan kesici dişin arasında bir çift daha küçük dişleri bulunan kemiriciler takımının bir alt takımı.
  2. Memeliler (Mammalia) sınıfının, kemiriciler (Rodentia) takımından, üst çenedeki bir çift kemirmeye yarayan kesici dişin arasında bir çift daha küçük dişler bulunan, kesici dişleri mine ile örtülü bir alt takım.
  3. (en)Duplicidentes.
  4. (fr)Duplicidentés
  5. (la)Duplicidentata, duplicis: çift; dentatus: dişli

çift dişiler

  1. (Duplicidentata), (Lât. duplicis = çift, Lât. Dentatus = dişli): Omurgalı hayvanlardan memeliler (Mammalia) sınıfının kemiriciler (Rodentia) takımının (bk.) bir alt-takımı. Üst-çenedeki bir çift kemirmeye yarayan kesici dişin arasında bir çift daha küçük dişler bulunur. Kesici dişler mine ile örtülüdür. Islıklıtavşangiller (Ochotonidae) ve tavşangiller (Leporidae) olmak üzere iki familyası vardır (bk.)
  2. (en)Duplicidentes.
  3. (al)Doppelzâhner
  4. (fr)Duplicidentés
  5. (la)Duplicis,dentatus

çift diferansiyelli araç

  1. Bk. dörtteker çekişli

dişler

  1. (en)Gnashers

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çift dişilerçift diferansiyelli araççift dikişçift dikmeçift dikotomiçift dilli enstrümançiftçift 16çift 8çift abanıkçift ağız anahtarıçift ağızlı matkapçift akcigerlilerçift akciğerlilerçift akışlı türbinçift akortluçifçatçifitaçifliçiflik hayvaniçiçi potansiyeliçibançibikçiçedişlilikdişlidişli balinalardişli başlıkdişli birleştirmedişli çabuk çarkıdişle ilgilidişlekdişlemedişlemekdişlememek
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın