çevre kirpikliler ne demek?

  1. (Yun. peri: çevresinde; thrix: tüy) Bir hücreli hayvanlardan, kirpikliler (Ciliata) sınıfının, öz kirpikliler (Euciliata) alt sınıfından, yalnız ağız alanı çevresinde ve bazen vücudun geri bölgesinde çember gibi sıralanmış kirpikler bulunan türleri olan bir takım. Çan hayvanı (Vorticella) iyi bilinen cinsidir.
  2. Bir hücreli hayvanlardan, kirpikliler (Ciliata) sınıfının, öz kirpikliler (Euciliata) alt sınıfından, yalnız ağız alanı çevresinde ve bazen vücudun geri bölgesinde çember gibi sıralanmış kirpikler bulunan türleri olan bir takım.
  3. (en)Peritrichs.
  4. (fr)Péritrich
  5. (la)Peritricha

çevre

  1. Bir şeyin yakını, dolayı, etraf
  2. Kişinin içinde bulunduğu toplumu oluşturan ortam
  3. Sırma işlemeli mendil
  4. Aynı konu ile ilgisi bulunan kimselerin tümü, muhit.
  5. Bir kimse ile ilişkisi bulunanlar, muhit
  6. Bir birimden önce veya sonra gelen aynı türden birimlerin tümü, bunların oluşturduğu küçük grup, kontekst.
  7. Düzlem üzerindeki bir şekli sınırlayan çizgi.
  8. Hayatın gelişmesinde etkili olan doğal, toplumsal, kültürel dış faktörlerin bütünlüğü.
  9. Bk.çevre ülkeleri
  10. Bir organizmanın ya da bir parçasının üzerinde etki yapan dış etkenler topluluğu.

çevre açı

  1. Geometride, bir çemberin iç bölgesinde, köşesi çember üzerinde bulunan açı.

kirpikliler

  1. Bir hücreli hayvanlardan, üzerleri hareketlerini sağlayan kirpik biçimindeki uzantılarla kaplı organizmalar sınıfı.
  2. Bir hücreliler (Protozoa) alt âleminden, bazıları gözle görülebilecek kadar büyük olan, sobe, küre, silindir, vazo biçiminde vücutlu, kabuk ya da iskeletleri bulunmayan, üzerleri harekete yarayan kirpiklerle kaplı, biri büyük, biri küçük olmak üzere iki çekirdekleri bulunan, tatlı sularda ve denizlerde yaşayan bir hücrelilerin (Protozoa) yapı bakımından en çok gelişmiş olanı, gerçekkirpikliler (Euciliata) ve süktorlar (Suctoria) olmak üzere 2 alt sınıfı bulunan bir sınıf. Silliler.
  3. Bk. kirpikli haşlamlılar.
  4. Bir hücreliler (Protozoa) alt aleminden, kimileri gözle görülebilecek kadar büyük olan, söbe, küre, silindir, vazo biçiminde vücutlu, kabuk veya iskeletleri bulunmayan, üzerleri harekete yarayan kirpiklerle kaplı, biri büyük, diğeri küçük iki adet çekirdeğe sahip, tatlı sularda veya denizlerde yaşayan tek hücrelilerin yapı bakımından en çok gelişmiş olanı, gerçek kirpikliler (Euciliata) ve suktorlar (Suctoria) olmak üzere iki alt sınıfı bulunan bir sınıf, silliler.
  5. Bir hücreliler (Protozoa) alt
  6. (en)Ciliâtes.
  7. (fr)Ciliés
  8. (la)Ciliata, cilium: kirpik

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çevreçevre açıçevre alan kamaştırmasıçevre alanıçevre alt sistemiçevre aygıtıçevre bilimciçevre bilimiçevre bilimleriçevre bilimselçevençevgançevgençevikçevik çalakkirpiklilerkirpiklikirpikli epitelkirpikli epitelyumkirpikli gözekirpikli haşlamlılarkirpikler
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın