çevirme ağı ne demek?

  1. Balık sürülerinin önce çevrelerinin sarılması, sonra ağın altının kapatılması yoluyla kaçmalarını önleyerek avlamayı sağlayan bir ağ türü.

çevirme ağları

  1. Balıkların etrafını çevirmek ve bunları ağ içerisinde hapsetmek suretiyle yakalanmalarını sağlayan, balıkların etrafını çevirmek ve bunları ağ içerisinde hapsetmek suretiyle yakalanmalarını sağlayan istihsal vasıtasını, pelajik balık sürülerinin önce çevrelerinin sarılması, sonra da ağın altının kapatılması suretiyle kaçmalarını önleyerek avlanmayı gerçekleştiren ağlar.
  2. (en)Purse seine.

çevirme adlar

  1. Bazı kavramların adlandırılmasında başka dillerden çevirme yoluna başvurularak karşılanan ve anlamca o dillerdeki karşılıklarına paralel olan sözler. Türkçede banyo yapmak, yıkanmak, yerine banyo almak (İng. to take bath), gam yemek (Fr. gam Vorden); Almanca Vergismeinnicht, İng. forget-me-not’ın Türkçede unutma beni; ve İt. bella donna, Fr. belle dame’ın Türkçede güzelavrat otu ile karşılanması (D. Aksan, Anlam Bilimi, s. 99. not 110) kendine iyi bak (İng. take care of you) gibi.

ağı

  1. Zehir.
  2. Bir organizmayı tedirgin eden ya da öldüren özdek.
  3. Bir metal ya da alaşımın niteliğini bozan özdek.
  4. Bir tezgenin etkinliğini azaltan ya da yok eden özdek.
  5. (en)Network of.
  6. (en)Venom.
  7. (en)Poison.
  8. (en)Venom zehir.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çevirme ağlarıçevirme adlarçevirme arayüzüçevirme bağlantısıçevirme çizelgesiçevirmeçevirme kitabıçevirme melezlemesiçevirme miliçevirme sihirbazıçevirçevir kazı yanmasınçevir sesiçevir sinyaliçevireçağıağı ağacıağı bakısıağı balıkçılığıağı çiçeğiağı gibiağı katmakağı otuağı üreten balıklarağıağacıağ arayüz kartıağ atmaağ aygıt arayüzü özellikleriağ bağdaştırıcı kartı
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın