çekirge ötleğeni ne demek?

  1. Orta Asya ve Avrupa içlerinde yaşayan ötücü bir kuş.
  2. Bk. çekirge kamışçını

çekirge kamışçını

  1. Kuşlar (Aves) sınıfının, ötücü kuşlar (Passeriformes) takımının, ötleğengiller (Sylviidae) familyasından, 13.5 cm kadar uzunlukta, sırtı yeşil kahverengi, karnı açık renkli olan, Avrupa ve Asya'nın çayır ve ormanlarında yaşayan, Türkiye'nin Trakya ve Kuzeydoğu Anadolu sınır bölgesinde kuluçkaya yatan, böcek ve böcek lârvaları ile beslenen göçmen bir tür. Çekirge ötleğeni, tarla bülbülü, tarla ardıç kuşu.
  2. (en)Grasshoper warbler.
  3. (fr)Locustella tachetée
  4. (la)Locustella naevia

çekirge öteğeni

  1. (Locustella naevia) Ötücü-kuşlar (Passeriformes) takımının öteğengiller (Sylvii-dae) familyasıdan (bk.) bir kuş türü. Uzunluğu 13.5 cm. Sırtı yeşil-kahverengi, karnı açık renk olur. Avrupa ve Asyanın çayır ve ormanlarında yaşar.
  2. (en)Grasshopper warbler.
  3. (al)Feldswirl
  4. (fr)Locustelle tachetée

çekirge

  1. Düz kanatlılardan, uzun olan art bacaklarına dayanarak uzağa sıçrayabilen, birçok türü olan bir böcek (Acridium).
  2. Çeşitli solucanların arakonakçısı ve tarım bitkilerinin başlıca zararlısı olarak suçlu birçok düzkanatlının ortak adı.
  3. (en)Grasshopper.
  4. (en)Locust.
  5. (al)Heuschrecke
  6. (fr)Criquet
  7. (la)Locusta

ötleğen

  1. Çalı bülbülü.
  2. (en)Babbler.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çekirge öteğeniçekirgeçekirge faresiçekirge kamışçınıçekirge kuşuçekirge kuşugillerçekirge sesi çıkarmakçekirge şalvarçekirgegillerçekirgekuşuçekirdecikçekirdeğin ikidoğrusal serisiçekirdeğin özdeğerleriçekirdeğin özfonksiyonlarıçekirdeğin parçalanmasıötleğenötleğen kuşuötleğengillerötleğengillerden bir kuşötleği
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın