çekirdekçik ne demek?

  1. Ökaryotik hücrelerin çekirdeği içinde, rRNA sentezi yapan ve ribozom alt birimlerinin birleşmesini sağlayan, ışığı çok kıran, esas itibariyle ribonukleoproteinlerden oluşan, interfaz çekirdeğinde bir ya da birkaç tane görülebilen yapı. Nükleolus.
  2. Ökaryotik hücrelerin çekirdeği içinde rRNA üretimi yapan ve ribozom alt birimlerinin birleşmesini sağlayan ışığı çok kıran, esas itibarıyla ribonükleoproteinlerden oluşan interfaz çekirdeğinde bir veya birkaç tane görülebilen yuvarlak veya oval biçimli yapı, nükleolus.
  3. Ökaryotik hücrelerin çekirdeği içinde, rRNA sentezi yapan ve ribozom alt birimlerinin birleşmesini sağlayan, ışığı çok kıran, esas itibarıyla ribonukleoproteinlerden oluşan, interfaz çekirdeğinde bir veya birkaç tane görülebilen yapı, nükleolus.
  4. (en)Nucleolus.
  5. (fr)Nucléole
  6. (la)Nucleolus: küçük çekirdek
  7. (la)Nucleolus

çekirdekçik benzeri yapı

  1. (Yun. nema:, iplik; soma: vücut) Böcek ovaryum hücrelerinin sitoplâzmasında görülen, RNA pozitif, çekirdekçiğe benzer yapı. Nematozom.
  2. (en)Nematosome, nucleolus like body.
  3. (al)Nematozome
  4. (fr)Nématosome

çekirdekçik organizatörü nor

  1. Kromozomun bolca rRNA genlerine sahip, çekirdekçikle birleşen bölgesi. Nükleolus organizatörü.
  2. (en)Nucleolus organizer.
  3. (fr)Organisateur nucléolaire
  4. (la)Nucleolus: küçük çekirdek

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çekirdekçik benzeri yapıçekirdekçik organizatörü norçekirdekçik yapıcı bölgelerçekirdekçikliçekirdekçiçekirdekçekirdek açık önermeçekirdek aileçekirdek bağlama enerjisiçekirdek bağlama erkesi
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın