çayır ne demek?

  1. Üzerinde gür ot biten düz ve nemli yer

    Çocukların neşesi birdenbire sönmüş, çayıra bir eski mezarlık sükûtu çökmüştü.

    R. N. Güntekin
  2. Böyle yerde biten otlar.
  3. Özellikle ılıman kuşakta yaygın olan, bozkırlara göre daha nemcil, yeşilliği daha sürekli ve kimi kez ağaçla karışık otsu bitkisel örtü ve bu örtünün oluşturduğu doğal bölge.
  4. Genelde düzlük arazilerde ve taban suyu yakın bulunduğu yerlerde kendiliğinden gelişen veya yetiştirilen, otları sık ve boylu yem bitkilerinden meydana gelen, bu nedenle biçilmeye uygun otlak arazi.
  5. (en)Lawn.
  6. (en)Field.
  7. (en)Grass.
  8. (en)Green.
  9. (en)Meadow.
  10. (en)Pasturage.
  11. (en)Pasture.
  12. (en)Pasture grass.
  13. (en)Feeding ground.
  14. (en)Fresh fodder.
  15. (en)Paddock.
  16. (en)Turf.
  17. (en)Grass plot.
  18. (en)Green grass.
  19. (en)Meadow land.
  20. (en)Hay field.
  21. (en)Verdure.
  22. (en)Prairie.
  23. (fr)Prairie

çayır amfizemi

  1. Sonbaharda ikinci ürün olarak yetişen, L-triptofan'dan zengin yeşil ve gür otların bulunduğu meralarda otlatılan et tipi sığırlarda şiddetli solunum güçlüğü, akciğer hiperemisi, ödem, interstisyel amfizem, akciğer-kalp hastalığı ve mediyastinal lenf yumrularında konjesyon, ödem ve gaz kabarcıklarıyla belirgin, sporadik veya enzootik olarak görülen hastalık, atipik interstisyel pnömoni, mera amfizemi, sığırların akut akciğer amfizemi, sis humması, fog fever, ikinci ürün çayır hastalığı.
  2. (en)Pasture emphysema.

çayır doğanı

  1. Kartallar (Falconiformes) takımının, kartalgiller (Falconidae) familyasından, tüyleri ak, mavi, kül rengi karışık, Avrupa ve Asya'da yaşayan bir tür.
  2. (en)Montagu's harrier.
  3. (fr)Bussard cendré
  4. (la)Circus pygargus

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çayır amfizemiçayır doğanıçayır engereğiçayır gibiçayır incir kuşuçayır it kuyruğuçayır keneleriçayır kertenkelesiçayır köpeğiçayır kurbağasıçayçay arabası tekerleğiçay bahçesiçay bardağıçay bardağı tabağı
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın