çılgın güldürü ne demek?

  1. Amerikan güldürüsünün 1930'lardaki bir çeşidi. Ekonomik bunalımın patlak verdiği ve savaş tehlikesinin gittikçe arttığı çılgın ve anlamsız bir dünyada, mutluluğu, çılgın ve anlamsız davranışlar içinde aramağa çalışan kişileri yansıtır.
  2. (en)Screw-ball comedy.
  3. (al)"Screw-ball Comedy"
  4. (fr)"screw-ball comedy"

çılgın

  1. Aşırı davranışlarda bulunan, deli, mecnun
  2. Çok büyük, aşırı, olağanüstü
  3. (en)Crazy.
  4. (en)Insane.
  5. (en)Lunatic.
  6. (en)Raving.
  7. (en)Wild.
  8. (en)Berserk.
  9. (en)Bonkers.
  10. (en)Crackpot.

çılgın eğlence

  1. (en)Wingding.

güldürü

  1. Güldürme özelliği olan şey.
  2. İlkel, yalın güldürme ögelerinden yararlanan, bazen inanırlığın sınırını aşan, güldürmeyi amaç edinen sahne eseri, komedi, fars.
  3. Güldürücü nitelikleri olan oyun türlerinin tümü.
  4. İnsanların, olayların, durumların gülünç yanlarını ele alan; bunları gülünç bir açıdan işleyen sinema ve televizyon oyunu türü. Gülünçlük çoğunlukla, olması gereken ile olmaması gerekenin beklenmedik, şaşırtıcı bir biçimde tersyüz olmasından doğar.
  5. Yazındaki, tiyatrodaki çeşitli güldürü geleneklerini, sinemanın sağladığı olanaklarla zenginleştirerek yansıtan film. İzleyicileri güldürmekle birlikte düşünmeye yönelten, sonunda az çok ağlatısal bir izlenim bırakan sinema yapıtı.güldürü (filmi), toplumsal yaşamla ilgili tüm aksaklıkları, toplumsal ilişkilerdeki düzensizlikleri, toplumda geçer akçe olan yanlış değerleri, kalıpları, insanların budalalıklarını alaycı, eleştirici bir tutumla yansıtır; bunların gülünç yanlarını gösterir. Toplumdaki gelenek ve göreneklerin, törenin, kişilerin inceden inceye gözlenmesiyle edinilmiş bilgilere dayanır. Güldürü türünün sinemada birçok çeşidi vardır.
  6. (en)Humor.
  7. (en)Humour.
  8. (en)Comic film, comedy film, funny film, film comedy.
  9. (en)Comedy.
  10. (en)Comedy komedi.

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çılgınçılgın eğlenceçılgın partiçılgına çevirmekçılgına dönmeçılgına dönmekçılgına dönmüşçılgıncaçılgınca alkışçılgınca alkışlamakçılgaçılançılatmakçılbırçılbır tavasıçılbır yapmakgüldürügüldürü oyuncusugüldürücügüldürücü dansgüldürücü gazgüldürücü hokkabazgüldürücü operagüldürücü şeygüldürücülükgüldür güldürgüldürengüldürmegüldürmekgüldürmemekgüldünya
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın