çözümleyici ne demek?

  1. Çözümleme işini yapan kimse, analist.
  2. Süre, genlik vb. bir ya da daha fazla işaretin dağılım fonksiyonunu belirlemeye yarayan düzen.
  3. (en)Analyzer.
  4. (en)Analyzer / analizör.
  5. (en)Analysing.
  6. (en)Analyst.
  7. (en)Analytic.
  8. (en)Analytical.
  9. (fr)Analyseur

çözümleyici çizelge

  1. Belli bir mantık dizgesine ilişkin başlangıç önermesi denilen K gibi sonlu bir önerme kümesi verildiğinde: (i) K kümesince üretilen sonlu çözümleyici kümeler varsa bunların tümünü alt alta yazılmış önermelerden oluşan diziler biçiminde ortaya koyan, (ii) K yı kapsayan (söz konusu mantık dizgesine ilişkin) hiç bir çözümleyici küme yoksa bunu sonlu sayıda adımla ortaya koyan ağaç biçiminde çizelge. || Eklemler mantığında her çözümleyici küme sonlu olduğundan, K kümesinin tutarlılığı da tutarsızlığı da denetlenebilir. Temel mantıkta ise sonsuz çözümleyici kümeler de bulunduğundan genel olarak K nın yalnız tutarsızlığı denetlenebilir. Bir çıkarımın geçerliliğini denetlemek için başlangıç önermeleri olarak çıkarımın geçersiz kılıcı kümesini seçmek yeter.

çözümleyici kurgu

  1. Görünçlüğün çok kısa çekimlere bölünmesi; görünçlüğün bütün ayrıntılarının verilmesi; olgunun en ufak parçalarının ortaya konması; böylelikle anlatılacak, üzerine dikkat çekilecek her şeyin, yorumun sinemacı eliyle gerçekleştirilerek önceden hazırlanmış biçimde izleyiciye sunulmasına dayanan kurgu çeşidi. Bireşimci kurgunun karşıtı.
  2. (en)Analytic editing.
  3. (al)Analytische Montage
  4. (fr)Montage analytique

Türetilmiş Kelimeler (bis)

çözümleyici çizelgeçözümleyici kurguçözümleyici kümeçözümleyici şeyçözümleyicilikçözümleyençözümleçözümleççözümlemeçözümleme kurallarıçözümleme romanı
Yorumunuzu ve bilginizi paylaşın